Burn-out begeleiding

Burn-out diagnose, herstel en begeleiding

Burn-out is een staat van fysieke en emotionele uitputting die alleen met de juiste begeleiding weer over gaat. Met meer dan één miljoen mensen in ons land die een burn-out (gehad) hebben, is dit een groot probleem voor zowel werkgevers als werknemers. Zit één van je werknemers thuis met een burn-out of dreigt iemand uit te vallen met stress of burnoutachtige klachten? Een burn-out gaat niet vanzelf over, dit vraagt om de begeleiding van een specialist. Panthion biedt burn-out begeleiding aan mensen met een burn-out en ernstige stressklachten.

Wat is een burn-out?

Bij een burn-out is iemand langere tijd over zijn of haar grenzen heen gegaan met totale uitputting tot gevolg. Dit is geen normale vermoeidheid, maar volledige uitputting op zowel emotioneel als fysiek gebied. Een burn-out maakt het onmogelijk om je dagelijkse werkzaamheden goed te blijven uitvoeren, zelfs het versturen van een e-mail kan al teveel zijn. Je voelt je altijd moe en bijtanken in het weekend of een avond vroeg naar bed is niet langer voldoende om je opnieuw op te laden. Vaak wordt een burn-out langer dan nodig in stand gehouden door gevoelens van angst en onzekerheid: over je werk, je gezondheid en de vraag hoe en waarom dit je is overkomen. Met de juiste burn-out begeleiding duurt een burn-out niet onnodig lang.

Hoe lang duurt een burn-out?

Gemiddeld duurt een burn-out negen maanden. Het herstel neemt zonder begeleiding een jaar tot enkele jaren in beslag. Maar door met burn-out begeleiding het probleem actief aan te pakken, is de kans op een snel herstel groter. Soms is het na enkele maanden al weer mogelijk om wat eenvoudige werkzaamheden op te pakken.

Voorkomen is beter dan genezen

Burn-out klachten zijn dus niet een, twee, drie weg. Voorkomen is dan, ook in het geval van een burn-out, beter dan genezen. Door direct bij de eerste stress of burn-out verschijnselen al burn-out begeleiding aan te bieden, voorkom je dat een werknemer onnodig lang thuis komt te zitten.

Wat houdt onze burn-out begeleiding in?

Met onze begeleiding gaan we allereerst op zoek naar de oorzaak van de burn-out. Vervolgens helpen we je medewerker met een effectieve begeleiding op zowel mentaal als fysiek gebied met zijn/haar herstel. Door middel van praten, (buiten) bewegen en een plan voor de toekomst helpen wij je medewerker aan een vlot herstel. Burn-outbegeleiding is een belangrijkste specialisatie binnen onze dienstverlening op het gebied van ziekteverzuim.

Terugkeren op de werkvloer

De terugkeer van een medewerker op de werkvloer is niet het eindstadium van onze burn-out begeleiding, maar pas het begin. De ervaring van een burn-out leidt tot belangrijke inzichten over persoonlijke grenzen. Door die grenzen beter aan te geven en andere keuzes te maken op het gebied van onder andere werk en time-management, kan een tweede burn-out in de toekomst worden voorkomen. Dit leidt soms ook tot het inzicht dat het beter is om voor een andere loopbaan te kiezen.

Hulp bij een Burn-out?

Kampt één van je medewerkers met stress of burn-out klachten? Vanuit onze kantoren in Rotterdam en Den Haag bieden wij burn-out begeleiding aan bedrijven in Zuid-Holland. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden voor burn-out begeleiding. 

Toegevoegde waarde

Door onze ondersteuning bespaart u tijd en dus geld. Uren die u anders nodig zou hebben om u de constant veranderende wet- en regelgeving eigen te maken. Daarnaast zijn de risico’s als het gaat om bijvoorbeeld arbeidsovereenkomsten niet altijd eenvoudig te overzien en kunnen zo onbedoeld een dure aangelegenheid worden. Wij nemen graag deze taken uit handen en zorgen er zo voor dat u meer tijd overhoudt om te doen wat u eigenlijk moet doen: ondernemen. Daarnaast werken wij samen met een arbeidsjurist voor de additionele ondersteuning.

Waarom Panthion?

Jackling Engineering
Jackling Engineering
Lees verder
"Wij hebben Panthion gevraagd om een functie in te vullen als tijdelijke onderbouwing van ons team. Panthion heeft ons binnen drie werkdagen enthousiaste interim professionals voorgesteld. Uiteindelijk kon de door ons gekozen professional binnen twee weken starten. Top ondersteuning!"
John van Lent
Lees verder
"Wij hadden als organisatie behoefte aan invulling van een interim HR functie. Panthion heeft ons binnen vier werkdagen een aantal topkandidaten aangedragen. Uiteindelijk kon onze nr1 binnen een week beginnen. Tijd, aandacht en kwaliteit. Ik kan Panthion zeker aanraden als partner voor HR interim search. "

Duurzame relatie

Panthion streeft naar een duurzame relatie met haar opdrachtgevers. Hierdoor leren wij uw bedrijf goed kennen, groeien we als het ware mee met uw onderneming en zijn wij een constante factor in uw bedrijfsvoering. Hoe beter wij u en uw bedrijf kennen, des te beter wij u kunnen adviseren en ondersteunen. Wij helpen u graag bij uw personeelsbeleid, zodat problemen voorkomen in plaats van opgelost kunnen worden.

Logo JackLing

Reviews

“Waar veel bureaus kiezen voor exorbitante werving & selectie fees, hanteert Panthion een gezonde werkwijze met dito tariefstelling. Vorige maand is onze nieuwe HR Business Partner gestart na werving & selectie door de recruiters van Panthion.”
Aerospex Systems
“Niet alleen hulp, juist ook een andere manier van kijken naar werk. Goede gesprekken, tips en trucs en een nuchtere kijk op de arbeidsmarkt. Net wat ik nodig had. Niet alleen een kritische kijk op CV en brief, maar het bepalen van een doel, een focus. Waar ben jij het beste in? Voor mij erg nuttig, maar je bent en blijft zelf verantwoordelijk. ”
Jeroen de Wit
“De medewerkers die Panthion in coach begeleiding heeft zijn beiden vol lof over de coaches. De gesprekken en opdrachten geven hen veel inzichten en het lukt ook in actie te komen om wat te gaan doen met die inzichten. ”
Logo Vektis
Vektis business intelligence centrum voor de zorg
Karin de Jong - HR Business Partner
“Na ruim 16 jaar bij mijn vorige werkgever was het voor mij einde oefening en moest ik op zoek naar een nieuwe baan. Via internet ben ik bij Panthion terecht gekomen en bij het intakegesprek met mijn loopbaanadviseur was er gelijk een klik en een goed gevoel. De verdere begeleiding van mijn outplacement traject was fantastisch, ik kan niet anders zeggen. Duidelijke communicatie en afspraken, goed en vakkundig advies en begeleiding, aanstekelijk enthousiasme. De uitstekende begeleiding bij het schrijven van mijn brieven en de goede voorbereiding op sollicitatiegesprekken hebben mij enorm geholpen. De LinkedIn workshop was ook zeer leerzaam en waardevol. En na 5 maanden outplacement via Panthion heb ik een fantastische baan gevonden waar ik het ontzettend naar mijn zin heb. Al met al een enorme positieve ervaring!”
Claudia Winkelman
“De coach die mij via Panthion was aangeboden, was een zeer geduldige en professionele coach. Ik heb het loopbaantraject dan ook met veel plezier en nieuwe inzichten doorlopen. Mijn coach was erg behulpzaam, vindingrijk, zeer positief ingesteld. Dit heeft zeer zeker bijgedragen aan het traject. Een echt mensen mens met goede kennis van zaken!”
Lydia Graafsma
“Over de leiderschapstraining van Panthion: Het was een fijne dag met een prettige groep. De training heeft mij inzichten en concrete handvatten gegeven. Dank voor het organiseren van deze training en de nazorg momenten. Al met al ontzettend leerzaam. Mooi om te ervaren hoe de trainer een omgeving kan creëren waarin je je veilig genoeg voelt om persoonlijke / niet alledaagse zaken met de groep te delen. Het was een inspirerende reis. ”
BMW Services
Ijsbrandt van de Waal

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking!

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?