Burn-out begeleiding

Burn-out diagnose, herstel en begeleiding

Burn-out is een staat van fysieke en emotionele uitputting die alleen met de juiste begeleiding weer over gaat. Met meer dan één miljoen mensen in ons land die een burn-out (gehad) hebben, is dit een groot probleem voor zowel werkgevers als werknemers. Zit één van je werknemers thuis met een burn-out of dreigt iemand uit te vallen met stress of burnoutachtige klachten? Een burn-out gaat niet vanzelf over, dit vraagt om de begeleiding van een specialist. Panthion biedt burn-out begeleiding aan mensen met een burn-out en ernstige stressklachten.

Wat is een burn-out?

Bij een burn-out is iemand langere tijd over zijn of haar grenzen heen gegaan met totale uitputting tot gevolg. Dit is geen normale vermoeidheid, maar volledige uitputting op zowel emotioneel als fysiek gebied. Een burn-out maakt het onmogelijk om je dagelijkse werkzaamheden goed te blijven uitvoeren, zelfs het versturen van een e-mail kan al teveel zijn. Je voelt je altijd moe en bijtanken in het weekend of een avond vroeg naar bed is niet langer voldoende om je opnieuw op te laden. Vaak wordt een burn-out langer dan nodig in stand gehouden door gevoelens van angst en onzekerheid: over je werk, je gezondheid en de vraag hoe en waarom dit je is overkomen. Met de juiste burn-out begeleiding duurt een burn-out niet onnodig lang.

Hoe lang duurt een burn-out?

Gemiddeld duurt een burn-out negen maanden. Het herstel neemt zonder begeleiding een jaar tot enkele jaren in beslag. Maar door met burn-out begeleiding het probleem actief aan te pakken, is de kans op een snel herstel groter. Soms is het na enkele maanden al weer mogelijk om wat eenvoudige werkzaamheden op te pakken.

Voorkomen is beter dan genezen

Burn-out klachten zijn dus niet een, twee, drie weg. Voorkomen is dan, ook in het geval van een burn-out, beter dan genezen. Door direct bij de eerste stress of burn-out verschijnselen al burn-out begeleiding aan te bieden, voorkom je dat een werknemer onnodig lang thuis komt te zitten.

Wat houdt onze burn-out begeleiding in?

Met onze begeleiding gaan we allereerst op zoek naar de oorzaak van de burn-out. Vervolgens helpen we je medewerker met een effectieve begeleiding op zowel mentaal als fysiek gebied met zijn/haar herstel. Door middel van praten, (buiten) bewegen en een plan voor de toekomst helpen wij je medewerker aan een vlot herstel. Burn-outbegeleiding is een belangrijkste specialisatie binnen onze dienstverlening op het gebied van ziekteverzuim.

Terugkeren op de werkvloer

De terugkeer van een medewerker op de werkvloer is niet het eindstadium van onze burn-out begeleiding, maar pas het begin. De ervaring van een burn-out leidt tot belangrijke inzichten over persoonlijke grenzen. Door die grenzen beter aan te geven en andere keuzes te maken op het gebied van onder andere werk en time-management, kan een tweede burn-out in de toekomst worden voorkomen. Dit leidt soms ook tot het inzicht dat het beter is om voor een andere loopbaan te kiezen.

Hulp bij een Burn-out?

Kampt één van je medewerkers met stress of burn-out klachten? Vanuit onze kantoren in Rotterdam en Den Haag bieden wij burn-out begeleiding aan bedrijven in Zuid-Holland. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden voor burn-out begeleiding. 

Toegevoegde waarde

Door onze ondersteuning bespaart u tijd en dus geld. Uren die u anders nodig zou hebben om u de constant veranderende wet- en regelgeving eigen te maken. Daarnaast zijn de risico’s als het gaat om bijvoorbeeld arbeidsovereenkomsten niet altijd eenvoudig te overzien en kunnen zo onbedoeld een dure aangelegenheid worden. Wij nemen graag deze taken uit handen en zorgen er zo voor dat u meer tijd overhoudt om te doen wat u eigenlijk moet doen: ondernemen. Daarnaast werken wij samen met een arbeidsjurist voor de additionele ondersteuning.

Waarom Panthion?

Jackling Engineering
Jackling Engineering
Lees verder
"Wij hebben Panthion gevraagd om een functie in te vullen als tijdelijke onderbouwing van ons team. Panthion heeft ons binnen drie werkdagen enthousiaste interim professionals voorgesteld. Uiteindelijk kon de door ons gekozen professional binnen twee weken starten. Top ondersteuning!"
John van Lent
Lees verder
"Wij hadden als organisatie behoefte aan invulling van een interim HR functie. Panthion heeft ons binnen vier werkdagen een aantal topkandidaten aangedragen. Uiteindelijk kon onze nr1 binnen een week beginnen. Tijd, aandacht en kwaliteit. Ik kan Panthion zeker aanraden als partner voor HR interim search. "

Duurzame relatie

Panthion streeft naar een duurzame relatie met haar opdrachtgevers. Hierdoor leren wij uw bedrijf goed kennen, groeien we als het ware mee met uw onderneming en zijn wij een constante factor in uw bedrijfsvoering. Hoe beter wij u en uw bedrijf kennen, des te beter wij u kunnen adviseren en ondersteunen. Wij helpen u graag bij uw personeelsbeleid, zodat problemen voorkomen in plaats van opgelost kunnen worden.

Logo JackLing

Reviews

“Ik heb een outplacement traject via Panthion doorlopen. Dit was soms best lastig en confronterend. Het traject was intensief, maar heeft mij veel nieuwe inzichten opgeleverd en niet te vergeten: een nieuwe baan!”
Ronald Molenbeek
“Na ruim 16 jaar bij mijn vorige werkgever was het voor mij einde oefening en moest ik op zoek naar een nieuwe baan. Via internet ben ik bij Panthion terecht gekomen en bij het intakegesprek met mijn loopbaanadviseur was er gelijk een klik en een goed gevoel. De verdere begeleiding van mijn outplacement traject was fantastisch, ik kan niet anders zeggen. Duidelijke communicatie en afspraken, goed en vakkundig advies en begeleiding, aanstekelijk enthousiasme. De uitstekende begeleiding bij het schrijven van mijn brieven en de goede voorbereiding op sollicitatiegesprekken hebben mij enorm geholpen. De LinkedIn workshop was ook zeer leerzaam en waardevol. En na 5 maanden outplacement via Panthion heb ik een fantastische baan gevonden waar ik het ontzettend naar mijn zin heb. Al met al een enorme positieve ervaring!”
Claudia Winkelman
“5 sterren! Dik verdiend!! Ik ben fantastisch geholpen door Panthion. Zij hebben mij niet alleen geholpen met sollicitatie brieven schrijven, want ja, hoe ging dat ook alweer, maar ook altijd een luisterend oor. Adviezen en een hart onder de riem in overvloed. Heb nu een leuke interessante baan gevonden. Door mijn coach van Panthion ben ik altijd in mijzelf blijven geloven. Dank je wel!”
Jordy Bakker
“Ik wil Panthion ontzettend bedanken voor alle steun en hulp die zij mij hebben gegeven, want ik had ‘t ontzettend moeilijk en het gaat nu een stuk beter met me. De psycholoog waar ik ook mee bezig was heeft niet tot nauwelijks bijgedragen aan m’n herstel voor mijn gevoel. Panthion was echt wel de partij die me de juiste handvatten heeft gegeven om me erdoorheen te slepen.”
Petra de Ruijter
“Wij hadden als organisatie behoefte aan invulling van een interim HR functie. Panthion heeft ons binnen vier werkdagen een aantal topkandidaten aangedragen. Uiteindelijk kon onze nr1 binnen een week beginnen. Tijd, aandacht en kwaliteit. Ik kan Panthion zeker aanraden als partner voor HR interim search.”
Logo JackLing
JACkLING Engineering
“Omdat ik tijdens het traject een nieuwe functie kreeg aangeboden bij mijn werkgever is het outplacementtraject omgezet in een coachingstraject. Hierdoor kan ik geen suggesties geven waar jullie wat aan hebben. Ik heb een bijzonder goede tijd gehad tijdens onze sessies, waarvoor mijn hartelijke dank. Rapportcijfer : 9”
Sander van Wijk

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking!

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?