Commitment belangrijk bij mobiliteitsdienstverband

Als werkgever wil je vanzelfsprekend goed voor je personeel zorgen. Ook voor de vertrekkende werknemers. Alle overheids- of onderwijsorganisaties zijn eigen risicodrager voor de WW-lasten en de begeleiding naar ander werk. Om de financiĆ«le last te beperken en zeker te weten dat jouw vertrekkende medewerker alle begeleiding krijgt die hij of zij nodig heeft om een passende baan te vinden, is het mobiliteitsdienstverband een uitkomst. 

Voor een overheidswerknemer die om wat voor reden dan ook op het einde van aanstelling aankoerst, is het vooruitzicht op werk met toekomstperspectief bij een andere werkgever een mooie kans. Bij het mobiliteitsdienstverband komt de medewerker, met behoud van salaris en volledige ABP pensioenopbouw, tijdelijk in dienst bij Panthion. Wij doen er alles aan om hem te begeleiden naar nieuw, passend werk (of naar het ondernemerschap als die wens er is). Het alternatief -een vaststellingsovereenkomst en WW- biedt minder perspectief op de arbeidsmarkt, een sterke teruggang van inkomsten en een hiaat in de opbouw van het pensioen. Dat kan uiteraard ook een keuze zijn, maar de werknemer moet dan zonder begeleiding op zoek naar ander werk. Dat is niet voor iedereen een makkelijke opgave. Een mobiliteitsdienstverband bij Panthion biedt individuele professionele coaching door een loopbaanadviseur, een inspirerende werkplek, uitdagende project werkzaamheden, gebruik maken van een mooi netwerk en de rust om op zoek te gaan naar een mooie baan. Dit zijn welkome ’tools’ om een nieuwe stap op de arbeidsmarkt te zetten. Zeker als dat met financiĆ«le zekerheid gepaard gaat. Alles met als doel de carriĆØre bij een nieuwe (overheids) werkgever te vervolgen. 

Lasten bij beƫindiging van de aanstelling
Naast de intensieve begeleiding, kunnen de kosten voor HR/de organisatie zeker een afweging zijn om een mobiliteitsdienstverband voor de vertrekkende collega te overwegen. Volgens artikel 72 a WW is de (ex) werkgever verantwoordelijk voor de wettelijke WW-lasten. Daarnaast is de (ex) werkgever verantwoordelijk voor de begeleiding richting werk gedurende de hele WW periode. Zo kan een medewerker met een brutosalaris van ā‚¬ 4000,- een potentieel financieel (indicatief) risico voor de organisatie betekenen van ā‚¬ 170.000,- Dat is inclusief werkgeverslasten, wettelijke opzegtermijn, maximale WW-duur, vergoeding en begeleiding. Uiteraard is daarbij Ć©Ć©n en ander ook afhankelijk van het arbeidsverleden, de arbeidsvoorwaarden en individuele afspraken. De kosten voor een mobiliteitsdienstverband liggen aanzienlijk lager. Dit is dus een waardevolle investering (niet alleen financieel, maar ook qua toekomst voor uw werknemer).

Doorstromen
Bij een mobiliteitsdienstverband is het van belang een goede keuze te maken. Niemand is erbij gebaat als de ex-werknemer na het dienstverband alsnog aanspraak moet maken op de WW. Kies voor een organisatie met passie voor mens en werk. Enthousiaste-, gecertificeerde loopbaanadviseurs die er Ć©cht voor gaan. Een organisatie met aantoonbare hoge uitstroomresultaten, kennis van de arbeidsmarkt in de juiste regio en een groot en relevant netwerk. Waar commitment gegeven Ć©n gevraagd wordt. Want zonder vertrouwen en de goede ā€˜klikā€™ voelt een medewerker zich er niet thuis. Een organisatie waar de medewerker onderdeel van een team is, zodat hij uiteindelijk met veel werkplezier door kan stromen naar zijn nieuwe baan!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op HR gebied, openstaande vacatures en trainingen en workshops.

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?