De cijfers bevestigen de aanpak: een mobiliteitsdienstverband werkt.

Het is niet alleen een investering in jouw medewerker(s), maar ook een toonbeeld van goed werkgeverschap. Doe de test onderaan dit artikel!

Wat is een mobiliteitsdienstverband ook alweer?

De meeste HR adviseurs, directeuren en gemeentesecretarissen binnen overheid, gemeente, provincie, waterschap en veiligheidsregio kennen het mobiliteitsdienstverband wel. Toch hebben veel non-profit medewerkers er te weinig van gehoord en/of is er nog veel onduidelijkheid. Het mobiliteitsdienstverband is een traject waarbij jouw medewerker de ruimte krijgt te ontdekken wat de volgende stap in zijn/haar loopbaan is. Meestal wordt een mobiliteitsdienstverband aangegaan wanneer iemand niet goed meer op zijn/haar plek zit in de huidige baan. Of als bijvoorbeeld door een reorganisatie de huidige functie verlaten moet worden. In het mobiliteitsdienstverband onderzoeken wij met de medewerker waar zijn/haar passie ligt, waar weer werkgeluk gevonden kan worden in een nieuwe baan en waar de medewerker duurzaam en met energie aan de slag kan gaan (dit kan vanuit ons dienstverband, als ZZP-er of middels detachering).

Het mobiliteitsdienstverband was echt een cadeau voor mijzelf: training, begeleiding, coaching en optimaal inzetten van het netwerk. Dit alles met behoud met arbeidsvoorwaarden en ABP pensioen. Panthion heeft mij echt een stap verder geholpen en ik heb mijn plek gevonden.

Claudia Bakker (griffier)

Waarom een mobiliteitsdienstverband?

Een mobiliteitsdienstverband werkt omdat de ‘navelstreng’ met de werkgever wordt doorgeknipt. De medewerker is dus echt los van de organisatie en hierdoor ontstaan twee belangrijke zaken: tijd en ruimte. Je komt voor een bepaalde periode bij Panthion in dienst. Wij zijn de regionale (West-Nederland) specialist in mobiliteitsdienstverbanden. Je krijg bij ons een werkplek, training, coaching, loopbaanadvies en daarnaast ontvang je hetzelfde salaris en loopt de pensioenopbouw gewoon door. Extra meerwaarde zijn de regionale kansen (wij hebben een enorm netwerk in Rotterdam, Den Haag, Leiden, Gouda en omstreken) en daardoor de hoge mate van uitplaatsing (86% van de mobiliteitskandidaten vond met onze hulp een nieuwe baan binnen het dienstverband).


Is een mobiliteitsdienstverband iets voor jou? Doe de test!

We hebben onderstaand een aantal stellingen weergegeven. Bij elk “ja” antwoord op een stelling, krijg je één punt. Kijk vervolgens welk advies hier goed bij past:

  • Je krijgt geen energie meer van jouw functie. Je gaat met tegenzin naar je werk;
  • Je bent aan het solliciteren maar een passende baan vinden wil niet vlotten;
  • Je bent door een reorganisatie boventallig verklaard;
  • Je hebt verschillende opleidingen en trainingen gevolgd, maar zonder het gewenste resultaat;
  • Je bent toe aan een nieuwe stap in je loopbaan;
  • Behoud van arbeidsvoorwaarden en ABP pensioen is voor jou belangrijk;
  • Je bent werkzaam bij een gemeente,  provincie, nutsbedrijf, overheidsinstelling en wil graag herontdekken wat je kwaliteiten zijn;
  • Je huidige functie past niet zo goed meer bij je en je staat open voor verkenning;

0-3 punten: Je bent toe aan een verandering of verdieping in je werk. Probeer het gesprek met je leidinggevende aan te gaan om de mogelijkheden te verkennen;
4-5 punten: Je bent op zoek naar een andere functie, maar de zoektocht wil nog niet echt lukken. Een (Panthion) loopbaanadviseur zou je verder kunnen helpen bij een volgende stap in jouw loopbaan;
6-8 punten: Jouw huidige functie past niet meer bij je. Je wilt herontdekken wat je kwaliteiten zijn en hoe je die koppel taan werk. Het mobiliteitsdienstverband is voor jou een goede keuze. Met de zekerheid van een dienstverband gecombineerd met de juiste en professionele ondersteuning zet je een volgende kansrijke carrièrestap. 

Vragen?

Wij helpen je graag bij vragen en kunnen medewerker, directie en/of HR adviseren en ondersteunen. Is meer informatie gewenst, stuur ons dan een bericht en wij sturen jou ons whitepaper toe.

 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op HR gebied, openstaande vacatures en trainingen en workshops.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op HR gebied, openstaande vacatures en trainingen en workshops.

Alle HR Services onder één dak

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?