HR en reorganisatie

In deze roerige tijd komen werkgevers en werknemers soms voor moeilijke situaties te staan, waarbij alle overheidsmaatregelen (zoals deeltijd WW) niet altijd voldoende blijken.

Voor u als ondernemer, of van uw HR adviseur worden dan extra vaardigheden en expertise verwacht. Expertise die lang niet altijd “in huis” is. Bijvoorbeeld rond het opstellen van een sociaal plan, overleg met de ondernemingsraad of het aanbieden van werk naar werk begeleiding van uw medewerkers.

Full service op HR, Finance & legal bij reorganisaties
Panthion kan u ondersteunen bij HR advies, begeleiding bij loopbaanvragen en arbeidsrechtelijke vraagstukken. Daarnaast werken wij samen met Montis-Q.nl Het expertisebureau als het gaat om financiële processen en accounting support.

Contact
Bel ons 085-4018200 of mail ons Backoffice@Panthion.nl voor vragen en/of informatie.

Nuttige informatie over de rollen van HR bij een reorganisatie
HR als early adaptor: Niet alleen medewerkers moeten uiteindelijk meegaan in de verandering. Ook jij moet overtuigd zijn van de opbrengsten van een reorganisatie. En het liefst zo vroeg mogelijk in het traject. Want van jou wordt verwacht dat je draagvlak creëert, de OR begeleid en de weerstand van opiniemakers ombuigt.

HR als inspirator: Tijdens een reorganisatie zal de baan onzekerheid toenemen. Onzekerheid staat veranderen in de weg. Hoe kun je dit voor jezelf oplossen? Door al de positieve kanten en effecten van de reorganisatie te benoemen. Als jij als HR professional de voordelen niet ziet, doen de medewerkers dat ook niet. Werp je daarom op als inspirator en zorg voor een positieve beïnvloeding binnen de organisatie.

HR als communicator: Tijdens reorganisaties worden veel keuzes gemaakt, maar de meeste tijd gaat zitten in het afwegen van deze keuzes. Dit gebeurt in vergaderingen, workshops en consulten. Hier gaat ontzettend veel informatie in om. De kunst voor jou is om medewerkers relevante informatie toe te spelen en ontzettend helder te zijn over gemaakte keuzes. Medewerkers willen niet alleen conclusies horen, maar ook de gronden waarop deze zijn gebaseerd. Voor jou de taak om de afweging inzichtelijk te maken. Hierbij balanceer je op het randje waarbij je of te veel, irrelevante informatie verstrekt of te weinig en onduidelijke informatie geeft.

HR als jurist: Als het er niet inzit om samen met een medewerker een vaststellingsovereenkomst te tekenen, moet je een ontslagprocedure starten. Van jou wordt gevraagd alle regels omtrent ontslagprocedures te kennen en hierover te adviseren. Als de verhoudingen binnen de organisatie niet best zijn, moet je na veel pogingen vaak terugvallen op regels en wetten. Stel je dan rechtvaardig en zakelijk op. Meedenken mag, maar kan lang niet altijd.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op HR gebied, openstaande vacatures en trainingen en workshops.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op HR gebied, openstaande vacatures en trainingen en workshops.

Alle HR Services onder één dak

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?