Loopbaanbegeleiding: win-win

De tijd dat een ambtenaar zijn hele werkende leven lang bij een organisatie in dienst blijft, ligt achter ons. Flexibiliteit is meer dan ooit nodig om veranderingen in de sector bij te benen. Flexibiliteit en lange termijn denken. Als je nu al weet dat je over vier jaar een tekort hebt aan bijvoorbeeld mensen met meer digitale kennis, dan kun je daar nu op voorsorteren. Loopbaanbegeleiding is daarbij een mooi instrument. 

Passie en voldoening
Van alle mensen die in Nederland werken, zit meer dan de helft niet op de juiste plek. Gaandeweg het opbouwen van de carrière wordt de regie op de loopbaan (onbewust) vaak uit handen gegeven, doordat voor de hand liggende carrierekeuzes in combinatie met bijvoorbeeld meer zekerheid of financiële voordelen niet altijd in lijn zijn met drijfveren en ambities. De medewerker kan uit het oog verliezen wat voor baan, functie of bedrijf echt goed past. Of er wordt weinig in persoonlijke ontwikkeling geïnvesteerd en ambities worden naar beneden bijgesteld. Medewerkers in de levensfase vanaf veertig jaar komen er dan vaak achter dat materiële zaken steeds minder belangrijk worden, ze houden zich meer bezig met wat ze de wereld te bieden hebben. Een uitgesproken moment om met loopbaanbegeleiding de carrière beter af te stemmen op de behoeftes in deze fase. Om weer de passie en voldoening te zoeken, die aan het begin van de carrière meer vanzelfsprekend was. 

Gaten dichten
Deze medewerkers met een loopbaanuitdaging zitten ook in jouw organisatie. Vaak worden loopbaanvragen en -begeleiding pas een issue als er sprake is van disfunctioneren of een  reorganisatie. En dan vis je als werkgever achter het net. Als je iets verder vooruitkijkt en weet waar over een aantal jaren gaten gaan vallen in jouw organisatie, dan kun je daarop voorsorteren met de medewerkers die in dienst zijn. Regeren is vooruitzien. Loopbaanbegeleiding is dan een instrument wat je inzet bij het vervolg van een carrière binnen de organisatie. Zodat de medewerker kan bepalen hoe en in welke functie hij zijn werkgeluk weer kan terugvinden en de organisatie toekomstige gaten zeker kan dichten. Een win-winsituatie, met als positieve bijkomstigheid dat gemotiveerde werknemers minder verzuimen en een visitekaartje voor jouw organisatie zijn!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op HR gebied, openstaande vacatures en trainingen en workshops.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op HR gebied, openstaande vacatures en trainingen en workshops.

Alle HR Services onder één dak

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?