Luisteren naar je dromen

Bronvermelding: afbeelding uit “De jongen, de mol, de vos en het paard” geschreven door Charlie Mackesy

Roeland de Graaff heeft naar aanleiding van de tekst en de afbeelding een persoonlijk verhaal aan papier toevertrouwd, waarvoor dank. Vanaf heden zullen wij periodiek een inspirerende persoon uitnodigen om een soortgelijk persoonlijk stukje te schrijven bij een inspirerende quote / afbeelding.

Oorspronkelijke tekst: “De meeste oude mollen die ik ken, zouden willen dat ze minder naar hun angsten hadden geluisterd en meer naar hun dromen”

Roeland schreef hierover het volgende:
De mol vertelt de jongen dat oude mollen zouden willen dat ze minder naar hun angsten hadden geluisterd en meer naar hun dromen. Voor mij gaat het hier om de woorden ‘minder’ en ‘meer’. De oude mollen weten dat het niet om het één of het ander gaat. De angst kan niet zonder droom en de droom niet zonder de angst. Een droom zonder angst heeft geen lading en verhoogt het risico van brokken. Angsten zonder (kennis van je) dromen stagneren de beweging van het leven. Dit inzicht vergt ervaring en niet andersom. Beseffen dat je besluiten op belangrijke momenten in je leven vooral zijn ingegeven door angst en te weinig door dat waar je ten diepste naar verlangt, is iets dat we zelf – het zelf – moeten ervaren om ervan te leren. Als je bang was bij het verlangen, wat zei die angst jou, welke betekenis had het toen? Hoe hielp de angst je en heeft dat vandaag nog steeds die betekenis of is het toe aan een herziening? De mol wil de jongen leren dat dromen er mogen zijn én de angsten, dat ze er beiden mogen zijn en beiden het onderzoek, het luisteren waard zijn in een vruchtbaar leven. Door onze dromen en onze angsten kunnen we worden wie werkelijk zijn.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op HR gebied, openstaande vacatures en trainingen en workshops.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op HR gebied, openstaande vacatures en trainingen en workshops.

Alle HR Services onder één dak

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?