Mobiliteitsdienstverband

Naast HR & loopbaan services, biedt Panthion -aan haar opdrachtgevers binnen de sectoren overheid en onderwijs- mobiliteitsdienstverbanden aan. Er is veel vraag naar deze dienst. We hebben in deze nieuwsupdate informatie over deze dienst uiteen gezet, voorzien van een praktijkvoorbeeld.

Redenen om een mobiliteitsdienstverband aan te gaan:

  • Situaties rond boventalligheid (reorganisatie);
  • Oriëntatie op een andere loopbaanstap binnen de sector overheid of onderwijs;
  • Wijzigingen in de functie waardoor de wens bestaat om de loopbaan elders voort te zetten;
  • Aanstelling voor bepaalde tijd wordt niet verlengd.

Mijn dienstverband bij de gemeent stopt. Hoe nu verder?
Robert (47 jaar) is een jaar of vijftien werkzaam geweest voor een gemeente in de regio Den Haag. Een middelgrote gemeente die -mede door organisatie ontwikkeling en regievoering op bepaalde onderdelen- ging inkrimpen. In de praktijk hield dit in dat de taken van Robert dusdanig veranderden dat zijn operationeel / tactische taken zouden resulteren in een hoofdzakelijk beleidsmatige functie. Op basis van individuele afspraken zijn de gemeente en Robert uiteindelijk uiteen gegaan. Na zijn laatste dag bij de gemeente is Robert bij Panthion in dienst gekomen.

Robert: “Er zijn meer aanbieders van mobiliteitsdienstverbanden. Ik (en mijn werkgever) hebben uiteindelijk voor Panthion gekozen om de volgende redenenen”:

  • Kwaliteit (de resultaten qua uitstroom zijn zeer positief);
  • Regionale kansen (Panthion richt zich hoofdzakelijk op werkgevers in de driehoek Rotterdam, Utrecht, Amsterdam;
  • Hoge mate van motivatie (de loopbaanadviseurs en trainers zijn enthousiast en echte ‘vakidioten’);
  • Frequente en persoonlijke begeleiding (wij zien en spreken elkaar wekelijks);
  • Werkplekken in de regio (ik kan op diverse plekken aan de slag).

Robert: Het alternatief was uit elkaar gaan door middel van een vaststellingsovereenkomst en daarna WW. Mijn werkgever zat hierdoor vast aan een behoorlijke potentiële kostenpost en ik zou dan zonder begeleiding op zoek moeten naar een andere baan. Ik was echt op zoek naar een betrokken partij die vanuit zijn sterke regio gebondenheid mijn kansen op de arbeidsmarkt zou vergroten.

Robert had zijn netwerk de afgelopen jaren onvoldoende benut en zag een afnemende kans om vanuit een WW situatie te solliciteren. Hij wilde enerzijds graag optimale begeleiding en anderzijds een netwerk en werkomgeving van waaruit hij vanuit rust en met hulp op zoek kon gaan naar een nieuwe werkgever.

Het mobiliteitsdienstverband bij Panthion heeft mij de mogelijkheid gegeven om vanuit rust en optimale begeleiding een nieuwe baan te vinden. Dat alles met behoud van salaris (inclusief ABP pensioen opbouw)

Robert: “Ik kon vanaf een van de werkplekken van Panthion gewoon lekker aan de slag blijven met diverse opdrachten. Daarnaast ontving ik coaching en training. Met behoud van mijn oude arbeidsvoorwaarden kon ik op zoek naar een nieuwe baan. Dit is binnen een jaar gelukt en ik ben nu aan de slag bij een andere gemeente in dezelfde regio”.

Kosten in een WW situatie
Voor werkgevers in de sectoren overheid en onderwijs, is artikel 72 a WW van toepassing. In de praktijk zijn deze werkgevers dus zelf verantwoordelijk voor enerzijds de WW lasten (wettelijk en soms boven- en nawettelijk) en anderzijds de begeleiding richting werk. Kort gezegd, kan een medewerker met een bruto salaris van € 4000,- een potentieel financieel (indicatief) risico betekenen van zo’n € 170.000,- (inclusief werkgeverslasten, wettelijke opzegtermijn, maximale WW duur, transitievergoeding en begeleiding). Een en ander is uiteraard afhankelijk van arbeidsverleden, arbeidsvoorwaarden en individuele afspraken. Een mobiliteitsdienstverband kan in financieel opzicht een interessant alternatief bieden.

Nog veel belangrijker: een mobiliteitsdienstverband vergroot de kans op werk. Ruim 80% van de kandidaten die wij begeleiden, vindt binnen de afgesproken termijn een nieuwe aanstelling. Dus naast een werksituatie, behoud van arbeidsvoorwaarden, coaching en training ook een mooi resultaat.

Meer informatie over een mobiliteitsdienstverband
Het complete mobiliteitsdienstverband doorloop je onder contract bij Panthion. Het vinden van een nieuwe baan vraagt immers fulltime inspanning. Wij bieden je hierbij de zekerheid van een dienstbetrekking en volgen bij de primaire arbeidsvoorwaarden – zoals salaris- en vakantieafspraken – de cao van je huidige werkgever én je ontvangt 100% ABP pensioenopbouw. Secundaire voorwaarden worden in overleg bepaald. Je kunt voor het maken van een afspraak of meer informatie altijd vrijblijvend contact opnemen met een van onze adviseurs.

Bellen met Panthion:  085 – 40 18 200
Mailen met Panthion: Info@Panthion.nl

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op HR gebied, openstaande vacatures en trainingen en workshops.

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?