Ontslag van een medewerker

Hulp bij ontslag in Zuid-Holland, Rotterdam en Den Haag

Het ontslag van een medewerker is een ingrijpende gebeurtenis, maar soms onvermijdelijk. Wanneer een medewerker zijn inkomen ziet wegvallen, en de werkgever en/of HR-professional het slechte nieuws moet brengen, maakt dit aan beide kanten emoties los. Deze emoties zitten een goede oplossing vaak in de weg als beide partijen voor hun belangen opkomen. Maar wat is dan wel een goede manier om het ontslag van een medewerker af te ronden? Door niet over één nacht ijs te gaan en je goed te laten adviseren is er meer mogelijk dan je denkt. De adviseurs van Panthion helpen werkgevers en werknemers in Zuid-Holland het ontslag op menselijke wijze af te wikkelen.

Als ontslag onvermijdelijk is

Zowel werkgever als de medewerker zal een ontslag altijd liefste willen voorkomen. Want niemand zit erop te wachten om te horen te krijgen dat hij/zij niet meer nodig is of om dit aan een ander mee te moeten delen. Een ontslag wordt daarom vaak aangekeken tot het echt niet meer kan, omdat het vaak hoogoplopende emoties tot gevolg heeft. Een ontslag is dan ook iets dat verwerkt moet worden. Het is een rouwproces voor de medewerker, maar ook voor de werkgever. Een ontslag moet een plaats krijgen, voordat er weer vooruit gekeken kan worden.

Ontslag medewerker aangevraagd?

Is het ontslag eenmaal aangevraagd, dan is mediation of een advocaat in de arm nemen vaak de volgende stap. Dit kan een langslepend conflict tot gevolg hebben, terwijl het voor beide partijen het beste is om zo snel mogelijk een frisse start te kunnen maken. Hoogoplopende emoties zitten dat besef vaak in de weg. Met de hulp van een externe partij om het ontslagproces te begeleiden, heb je de mogelijkheid om op een soepele manier uit elkaar te gaan.

Hulp bij ontslag

Omdat beide partijen emotioneel bij het ontslag betrokken zijn en onervaren zijn in het hele ontslagproces, wordt de vraag ‘wil ik het onderste uit de kan of gewoon een leuke nieuwe baan’? vaak niet gesteld. Panthion beschikt in Rotterdam en Den Haag over ervaren adviseurs die de beide partijen van advies kunnen voorzien. Zij zijn bekend met alle rechten en plichten rondom ontslag en weten welke emoties hierbij los kunnen komen. Doordat zij als buitenstaander niet emotioneel betrokken zijn, kunnen zij het ontslagproces in goede banen leiden. Door rekening te houden met verschillende wensen en belangen, staan zij op een professionele en transparante manier werkgever en medewerker bij in het maken van de juiste keuzes bij een ontslag.

Contact

Onze adviseurs in Rotterdam en Den Haag kunnen helpen met het in kaart brengen van de opties bij ontslag. Neem voor meer informatie over het ontslaan van een medewerker in Zuid-Holland contact met ons op.

Toegevoegde waarde

Door onze ondersteuning bespaart u tijd en dus geld. Uren die u anders nodig zou hebben om u de constant veranderende wet- en regelgeving eigen te maken. Daarnaast zijn de risico’s als het gaat om bijvoorbeeld arbeidsovereenkomsten niet altijd eenvoudig te overzien en kunnen zo onbedoeld een dure aangelegenheid worden. Wij nemen graag deze taken uit handen en zorgen er zo voor dat u meer tijd overhoudt om te doen wat u eigenlijk moet doen: ondernemen. Daarnaast werken wij samen met een arbeidsjurist voor de additionele ondersteuning.

Waarom Panthion?

Jackling Engineering
Jackling Engineering
Lees verder
"Wij hebben Panthion gevraagd om een functie in te vullen als tijdelijke onderbouwing van ons team. Panthion heeft ons binnen drie werkdagen enthousiaste interim professionals voorgesteld. Uiteindelijk kon de door ons gekozen professional binnen twee weken starten. Top ondersteuning!"
John van Lent
Lees verder
"Wij hadden als organisatie behoefte aan invulling van een interim HR functie. Panthion heeft ons binnen vier werkdagen een aantal topkandidaten aangedragen. Uiteindelijk kon onze nr1 binnen een week beginnen. Tijd, aandacht en kwaliteit. Ik kan Panthion zeker aanraden als partner voor HR interim search. "

Duurzame relatie

Panthion streeft naar een duurzame relatie met haar opdrachtgevers. Hierdoor leren wij uw bedrijf goed kennen, groeien we als het ware mee met uw onderneming en zijn wij een constante factor in uw bedrijfsvoering. Hoe beter wij u en uw bedrijf kennen, des te beter wij u kunnen adviseren en ondersteunen. Wij helpen u graag bij uw personeelsbeleid, zodat problemen voorkomen in plaats van opgelost kunnen worden.

Logo JackLing

Reviews

“Na een reorganisatie moest ons HR team opnieuw worden vormgegeven. Panthion heeft niet alleen ons "oude" team voor een groot deel succesvol herplaatst, maar ook drie nieuwe kandidaten gevonden die ons HR team van de toekomst vorm gaan geven. Tot grote tevredenheid van directie en medewerkers.”
Jack de Koning
“Het outplacementtraject bij Panthion is mij goed bevallen. De praktische en doelgerichte aanpak heeft mij goed geholpen bij het maken van de juiste keuzes bij het zoeken naar een nieuwe baan en mij goed voorbereid op mijn sollicitaties. Uiteindelijk leidde dit snel tot een nieuwe baan. Uiteindelijk moet je het natuurlijk zelf doen, maar Panthion helpt je goed op weg, en zorgt ervoor dat je op een andere manier gaat nadenken over wat belangrijk is voor jou en je loopbaan.”
Mandy Veenstra
“De medewerkers die Panthion in coach begeleiding heeft zijn beiden vol lof over de coaches. De gesprekken en opdrachten geven hen veel inzichten en het lukt ook in actie te komen om wat te gaan doen met die inzichten. ”
Logo Vektis
Vektis business intelligence centrum voor de zorg
Karin de Jong - HR Business Partner
“Al jaren werk ik met veel plezier samen met Panthion/ViaMensa. Outplacement en 2e spoor trajecten voor de Veiligheidsregio Rotterdam worden kwalitatief en met goed resultaat uitgevoerd. Daarnaast kan ik altijd sparren met Rik in het zoeken naar maatwerkoplossingen voor onze medewerkers wat ik waardevol vind. Eerlijk, betrouwbaar en professioneel, de manier van werken die ik mag verwachten en ook krijg!”
Logo
Veiligheidsregion Rotterdam Rijnmond
Gino Valente
“Niet alleen hulp, juist ook een andere manier van kijken naar werk. Goede gesprekken, tips en trucs en een nuchtere kijk op de arbeidsmarkt. Net wat ik nodig had. Niet alleen een kritische kijk op CV en brief, maar het bepalen van een doel, een focus. Waar ben jij het beste in? Voor mij erg nuttig, maar je bent en blijft zelf verantwoordelijk. ”
Jeroen de Wit
“Wij hebben Panthion gevraagd om een functie in te vullen als tijdelijke onderbouwing van ons team. Panthion heeft ons binnen drie werkdagen enthousiaste interim professionals voorgesteld. Uiteindelijk kon de door ons gekozen professional binnen twee weken starten. Top ondersteuning!”
John van Lent

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking!

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?