Outplacement Den Haag

Outplacement Den Haag

Een werknemer die niet goed meer bij de organisatie past, een verschil van inzicht heeft of door een reorganisatie helaas moet vertrekken. Elke werknemer en HR-professional krijgt er vroeg of laat mee te maken. Dan is het zaak om zo goed mogelijk uit elkaar te gaan. Dit kan op een nette manier door de werknemer bij te staan in zijn of haar zoektocht naar een nieuwe baan, dit heet outplacement. Met een outplacementtraject kan Panthion de werkgever en werknemer hierin ondersteunen. Zo zorgen we voor een zachte landing en goede begeleiding naar een werkomgeving waar de werknemer nieuw werkgeluk kan vinden.

Wat is outplacement?

Met outplacement helpen we de werknemer bij het vinden van een nieuwe werkomgeving waar hij of zij opnieuw tot bloei kan komen. Door tijdens het outplacementtraject een gestructureerd stappenplan te volgen, ontstaat er een helder beeld van wat de werknemer wil en kan. Ook is er bij outplacement aandacht voor ondersteuning en coaching om de cruciale sollicitatievaardigheden te ontwikkelen bij het vinden van een nieuwe baan. Zo wordt er onder andere aandacht besteed aan zaken als netwerken, het vinden van kansrijke vacatures, presentatie en het samenstellen van een aantrekkelijk CV. Natuurlijk ronden we het outplacementtraject af met een nieuwe baan. Het is dan ook een groot voordeel dat we door onze lokale aanwezigheid in Den Haag beschikken over een goed netwerk en een grote kennis van de plaatselijke arbeidsmarkt.

Altijd aangepast aan de mens

Wij hebben vier verschillende outplacementtrajecten beschikbaar. Hieruit kan afhankelijk van de achtergrond en de sollicitatievaardigheden van de medewerker een keuze worden gemaakt. Omdat outplacement altijd maatwerk is, wordt elk outplacementtraject op specifieke behoeften van de kandidaat aangepast. Het doel van outplacement is om een nieuwe werkomgeving voor de medewerker te vinden waar deze weer tot bloei kan komen.

Outplacement met bestemmingsgarantie

Wil je er absoluut zeker van zijn dat de medewerker goed terecht komt? Kies dan voor outplacement met bestemmingsgarantie. Dan stopt onze ondersteuning pas als de medewerker comfortabel op zijn of haar nieuwe plaats zit. In dit outplacementtraject geeft de werknemer zelf het tempo aan en wordt er uiteraard voor maatwerk gezorgd voor de specifieke situatie.

Hoelang duurt een outplacementtraject?

Panthion weet in 92% van de gevallen een outplacementtraject binnen 6 maanden af te ronden. Hoe lang outplacement exact duurt is van een aantal factoren afhankelijk, zoals de achtergrond van de medewerker, maar ook zijn of haar persoonlijke wensen. De tijdsduur van onze outplacementtrajecten varieert tussen de drie tot negen maanden.

Outplacementtraject starten in Den Haag?

Wil je alles weten over de mogelijkheden voor outplacement in Den Haag? Maak dan gerust een afspraak voor een intakegesprek.

Toegevoegde waarde

Door onze ondersteuning bespaart u tijd en dus geld. Uren die u anders nodig zou hebben om u de constant veranderende wet- en regelgeving eigen te maken. Daarnaast zijn de risico’s als het gaat om bijvoorbeeld arbeidsovereenkomsten niet altijd eenvoudig te overzien en kunnen zo onbedoeld een dure aangelegenheid worden. Wij nemen graag deze taken uit handen en zorgen er zo voor dat u meer tijd overhoudt om te doen wat u eigenlijk moet doen: ondernemen. Daarnaast werken wij samen met een arbeidsjurist voor de additionele ondersteuning.

Waarom Panthion?

Jackling Engineering
Jackling Engineering
Lees verder
"Wij hebben Panthion gevraagd om een functie in te vullen als tijdelijke onderbouwing van ons team. Panthion heeft ons binnen drie werkdagen enthousiaste interim professionals voorgesteld. Uiteindelijk kon de door ons gekozen professional binnen twee weken starten. Top ondersteuning!"
John van Lent
Lees verder
"Wij hadden als organisatie behoefte aan invulling van een interim HR functie. Panthion heeft ons binnen vier werkdagen een aantal topkandidaten aangedragen. Uiteindelijk kon onze nr1 binnen een week beginnen. Tijd, aandacht en kwaliteit. Ik kan Panthion zeker aanraden als partner voor HR interim search. "

Duurzame relatie

Panthion streeft naar een duurzame relatie met haar opdrachtgevers. Hierdoor leren wij uw bedrijf goed kennen, groeien we als het ware mee met uw onderneming en zijn wij een constante factor in uw bedrijfsvoering. Hoe beter wij u en uw bedrijf kennen, des te beter wij u kunnen adviseren en ondersteunen. Wij helpen u graag bij uw personeelsbeleid, zodat problemen voorkomen in plaats van opgelost kunnen worden.

Logo JackLing

Reviews

“Over de leiderschapstraining van Panthion: Het was een fijne dag met een prettige groep. De training heeft mij inzichten en concrete handvatten gegeven. Dank voor het organiseren van deze training en de nazorg momenten. Al met al ontzettend leerzaam. Mooi om te ervaren hoe de trainer een omgeving kan creëren waarin je je veilig genoeg voelt om persoonlijke / niet alledaagse zaken met de groep te delen. Het was een inspirerende reis. ”
BMW Services
Ijsbrandt van de Waal
“Het outplacementtraject bij Panthion is mij goed bevallen. De praktische en doelgerichte aanpak heeft mij goed geholpen bij het maken van de juiste keuzes bij het zoeken naar een nieuwe baan en mij goed voorbereid op mijn sollicitaties. Uiteindelijk leidde dit snel tot een nieuwe baan. Uiteindelijk moet je het natuurlijk zelf doen, maar Panthion helpt je goed op weg, en zorgt ervoor dat je op een andere manier gaat nadenken over wat belangrijk is voor jou en je loopbaan.”
Mandy Veenstra
“5 sterren! Dik verdiend!! Ik ben fantastisch geholpen door Panthion. Zij hebben mij niet alleen geholpen met sollicitatie brieven schrijven, want ja, hoe ging dat ook alweer, maar ook altijd een luisterend oor. Adviezen en een hart onder de riem in overvloed. Heb nu een leuke interessante baan gevonden. Door mijn coach van Panthion ben ik altijd in mijzelf blijven geloven. Dank je wel!”
Jordy Bakker
“Na een reorganisatie moest ons HR team opnieuw worden vormgegeven. Panthion heeft niet alleen ons "oude" team voor een groot deel succesvol herplaatst, maar ook drie nieuwe kandidaten gevonden die ons HR team van de toekomst vorm gaan geven. Tot grote tevredenheid van directie en medewerkers.”
Jack de Koning
“Al jaren werk ik met veel plezier samen met Panthion/ViaMensa. Outplacement en 2e spoor trajecten voor de Veiligheidsregio Rotterdam worden kwalitatief en met goed resultaat uitgevoerd. Daarnaast kan ik altijd sparren met Rik in het zoeken naar maatwerkoplossingen voor onze medewerkers wat ik waardevol vind. Eerlijk, betrouwbaar en professioneel, de manier van werken die ik mag verwachten en ook krijg!”
Logo
Veiligheidsregion Rotterdam Rijnmond
Gino Valente
“Omdat ik tijdens het traject een nieuwe functie kreeg aangeboden bij mijn werkgever is het outplacementtraject omgezet in een coachingstraject. Hierdoor kan ik geen suggesties geven waar jullie wat aan hebben. Ik heb een bijzonder goede tijd gehad tijdens onze sessies, waarvoor mijn hartelijke dank. Rapportcijfer : 9”
Sander van Wijk

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking!

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?