Outplacement Rotterdam

Outplacement Rotterdam

Iedere HR-professional of werkgever die met ontslag te maken krijgt, zal erkennen dat dit een heftige gebeurtenis is. Een reorganisatie, een verschil van inzicht of een werknemer die niet (meer) goed bij de organisatie past. Vroeg of laat krijg je er als werkgever mee te maken. En soms is uit elkaar gaan dan de beste oplossing. Panthion kan werkgever en werknemer hierin ondersteunen met een outplacementtraject, dit is een vorm van vertrekbemiddeling. Outplacement zorgt voor een zachte landing en een optimale begeleiding naar een nieuwe baan.

Wat houdt outplacement in?

Bij outplacement verzorgt Panthion de vertrekbemiddeling namens de werkgever en helpen we de werknemer bij het vinden van een geschikte werkomgeving. Elk outplacementtraject bestaat uit een gestructureerd stappenplan. Hierbij werken we aan een helder beeld van wat de werknemer kan en wil. Ook voorziet outplacement in ondersteuning en coaching bij het ontwikkelen van cruciale vaardigheden bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Zo bieden we ondersteunende trainingen aan om beter te leren netwerken, helpen we bij het vinden van kansrijke vacatures en bij het maken van een aantrekkelijk CV. Met onze kennis van de arbeidsmarkt in Rotterdam voltooien we het outplacementraject vervolgens door de medewerker op weg te helpen naar een nieuwe werkomgeving.

Altijd maatwerk

De begeleiding bij outplacement is altijd maatwerk. Hiervoor hebben we vier verschillende trajecten beschikbaar afhankelijk van de behoefte, achtergrond en ervaring van de medewerker bij het vinden van een nieuwe baan. Dit outplacementtraject wordt vervolgens aan de specifieke behoeften van de medewerker aangepast. Het doel van outplacement is een nette scheiding tussen werkgever en werknemer en het vinden van een nieuwe werkomgeving waar de medewerker weer tot bloei kan komen.

Outplacementtraject met bestemmingsgarantie

Bij Panthion kun je ook terecht voor outplacement met bestemmingsgarantie. Dit houdt in dat we de ondersteuning pas stoppen op het moment dat de werknemer zijn nieuwe plek heeft gevonden. Hierbij maken we gebruik van een heldere structuur, maar wel met maatwerk voor de specifieke situatie. De werknemer geeft het tempo aan en het outplacementtraject houdt pas op als de werknemer op zijn of haar plek zit.

Hoe lang duurt outplacement?

Hoe lang outplacement duurt, verschilt per persoon en is afhankelijk van de achtergrond van de werknemer en zijn of haar persoonlijke wensen. Panthion biedt outplacementtrajecten aan van drie tot negen maanden. Met onze doelgerichte en persoonlijke aanpak weten we 92% van de outplacementtrajecten binnen zes maanden af te sluiten.

Contact

Meer weten over de mogelijkheden voor outplacement in Rotterdam? Neem dan gerust contact op voor aanvullende informatie over onze outplacementtrajecten of een kennismaking.

Toegevoegde waarde

Door onze ondersteuning bespaart u tijd en dus geld. Uren die u anders nodig zou hebben om u de constant veranderende wet- en regelgeving eigen te maken. Daarnaast zijn de risico’s als het gaat om bijvoorbeeld arbeidsovereenkomsten niet altijd eenvoudig te overzien en kunnen zo onbedoeld een dure aangelegenheid worden. Wij nemen graag deze taken uit handen en zorgen er zo voor dat u meer tijd overhoudt om te doen wat u eigenlijk moet doen: ondernemen. Daarnaast werken wij samen met een arbeidsjurist voor de additionele ondersteuning.

Waarom Panthion?

Jackling Engineering
Jackling Engineering
Lees verder
"Wij hebben Panthion gevraagd om een functie in te vullen als tijdelijke onderbouwing van ons team. Panthion heeft ons binnen drie werkdagen enthousiaste interim professionals voorgesteld. Uiteindelijk kon de door ons gekozen professional binnen twee weken starten. Top ondersteuning!"
John van Lent
Lees verder
"Wij hadden als organisatie behoefte aan invulling van een interim HR functie. Panthion heeft ons binnen vier werkdagen een aantal topkandidaten aangedragen. Uiteindelijk kon onze nr1 binnen een week beginnen. Tijd, aandacht en kwaliteit. Ik kan Panthion zeker aanraden als partner voor HR interim search. "

Duurzame relatie

Panthion streeft naar een duurzame relatie met haar opdrachtgevers. Hierdoor leren wij uw bedrijf goed kennen, groeien we als het ware mee met uw onderneming en zijn wij een constante factor in uw bedrijfsvoering. Hoe beter wij u en uw bedrijf kennen, des te beter wij u kunnen adviseren en ondersteunen. Wij helpen u graag bij uw personeelsbeleid, zodat problemen voorkomen in plaats van opgelost kunnen worden.

Logo JackLing

Reviews

“Ik ben begonnen aan een traject bij Panthion omdat ik bij mijn oude werkgever niet op mijn plek zat. Ik wist niet goed wat ik wilde in een volgende baan, dat maakt zoeken naar werk best lastig. Om deze reden zijn we begonnen met kijken wat ik nou eigenlijk wilde. De loopbaanadviseur van Panthion heeft me daar heel goed mee geholpen. Samen hebben we gekeken naar wat ik kan en wat ik wil. Daarna heeft mijn coach mij geholpen om mijn cv helemaal op orde te krijgen en om sollicitatiebrieven te schrijven. Toen ik een sollicitatiegesprek had, heeft zij mij heel goed geholpen om me daarop voor te bereiden. Het resultaat is dat ik bij mijn eerste sollicitatie een baan kreeg aangeboden die precies is wat ik zoek! Dankzij Panthion heb ik dus in zeer korte tijd de perfecte plek gevonden.”
Tess van Vliet
“De medewerkers die Panthion in coach begeleiding heeft zijn beiden vol lof over de coaches. De gesprekken en opdrachten geven hen veel inzichten en het lukt ook in actie te komen om wat te gaan doen met die inzichten. ”
Logo Vektis
Vektis business intelligence centrum voor de zorg
Karin de Jong - HR Business Partner
“Over de leiderschapstraining van Panthion: Het was een fijne dag met een prettige groep. De training heeft mij inzichten en concrete handvatten gegeven. Dank voor het organiseren van deze training en de nazorg momenten. Al met al ontzettend leerzaam. Mooi om te ervaren hoe de trainer een omgeving kan creëren waarin je je veilig genoeg voelt om persoonlijke / niet alledaagse zaken met de groep te delen. Het was een inspirerende reis. ”
BMW Services
Ijsbrandt van de Waal
“Na een reorganisatie moest ons HR team opnieuw worden vormgegeven. Panthion heeft niet alleen ons "oude" team voor een groot deel succesvol herplaatst, maar ook drie nieuwe kandidaten gevonden die ons HR team van de toekomst vorm gaan geven. Tot grote tevredenheid van directie en medewerkers.”
Jack de Koning
“Na ruim 16 jaar bij mijn vorige werkgever was het voor mij einde oefening en moest ik op zoek naar een nieuwe baan. Via internet ben ik bij Panthion terecht gekomen en bij het intakegesprek met mijn loopbaanadviseur was er gelijk een klik en een goed gevoel. De verdere begeleiding van mijn outplacement traject was fantastisch, ik kan niet anders zeggen. Duidelijke communicatie en afspraken, goed en vakkundig advies en begeleiding, aanstekelijk enthousiasme. De uitstekende begeleiding bij het schrijven van mijn brieven en de goede voorbereiding op sollicitatiegesprekken hebben mij enorm geholpen. De LinkedIn workshop was ook zeer leerzaam en waardevol. En na 5 maanden outplacement via Panthion heb ik een fantastische baan gevonden waar ik het ontzettend naar mijn zin heb. Al met al een enorme positieve ervaring!”
Claudia Winkelman
“5 sterren! Dik verdiend!! Ik ben fantastisch geholpen door Panthion. Zij hebben mij niet alleen geholpen met sollicitatie brieven schrijven, want ja, hoe ging dat ook alweer, maar ook altijd een luisterend oor. Adviezen en een hart onder de riem in overvloed. Heb nu een leuke interessante baan gevonden. Door mijn coach van Panthion ben ik altijd in mijzelf blijven geloven. Dank je wel!”
Jordy Bakker

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking!

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?