Outplacement Rotterdam

Outplacement Rotterdam

Iedere HR-professional of werkgever die met ontslag te maken krijgt, zal erkennen dat dit een heftige gebeurtenis is. Een reorganisatie, een verschil van inzicht of een werknemer die niet (meer) goed bij de organisatie past. Vroeg of laat krijg je er als werkgever mee te maken. En soms is uit elkaar gaan dan de beste oplossing. Panthion kan werkgever en werknemer hierin ondersteunen met een outplacementtraject, dit is een vorm van vertrekbemiddeling. Outplacement zorgt voor een zachte landing en een optimale begeleiding naar een nieuwe baan.

Wat houdt outplacement in?

Bij outplacement verzorgt Panthion de vertrekbemiddeling namens de werkgever en helpen we de werknemer bij het vinden van een geschikte werkomgeving. Elk outplacementtraject bestaat uit een gestructureerd stappenplan. Hierbij werken we aan een helder beeld van wat de werknemer kan en wil. Ook voorziet outplacement in ondersteuning en coaching bij het ontwikkelen van cruciale vaardigheden bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Zo bieden we ondersteunende trainingen aan om beter te leren netwerken, helpen we bij het vinden van kansrijke vacatures en bij het maken van een aantrekkelijk CV. Met onze kennis van de arbeidsmarkt in Rotterdam voltooien we het outplacementraject vervolgens door de medewerker op weg te helpen naar een nieuwe werkomgeving.

Altijd maatwerk

De begeleiding bij outplacement is altijd maatwerk. Hiervoor hebben we vier verschillende trajecten beschikbaar afhankelijk van de behoefte, achtergrond en ervaring van de medewerker bij het vinden van een nieuwe baan. Dit outplacementtraject wordt vervolgens aan de specifieke behoeften van de medewerker aangepast. Het doel van outplacement is een nette scheiding tussen werkgever en werknemer en het vinden van een nieuwe werkomgeving waar de medewerker weer tot bloei kan komen.

Outplacementtraject met bestemmingsgarantie

Bij Panthion kun je ook terecht voor outplacement met bestemmingsgarantie. Dit houdt in dat we de ondersteuning pas stoppen op het moment dat de werknemer zijn nieuwe plek heeft gevonden. Hierbij maken we gebruik van een heldere structuur, maar wel met maatwerk voor de specifieke situatie. De werknemer geeft het tempo aan en het outplacementtraject houdt pas op als de werknemer op zijn of haar plek zit.

Hoe lang duurt outplacement?

Hoe lang outplacement duurt, verschilt per persoon en is afhankelijk van de achtergrond van de werknemer en zijn of haar persoonlijke wensen. Panthion biedt outplacementtrajecten aan van drie tot negen maanden. Met onze doelgerichte en persoonlijke aanpak weten we 92% van de outplacementtrajecten binnen zes maanden af te sluiten.

Contact

Meer weten over de mogelijkheden voor outplacement in Rotterdam? Neem dan gerust contact op voor aanvullende informatie over onze outplacementtrajecten of een kennismaking.

Toegevoegde waarde

Door onze ondersteuning bespaart u tijd en dus geld. Uren die u anders nodig zou hebben om u de constant veranderende wet- en regelgeving eigen te maken. Daarnaast zijn de risico’s als het gaat om bijvoorbeeld arbeidsovereenkomsten niet altijd eenvoudig te overzien en kunnen zo onbedoeld een dure aangelegenheid worden. Wij nemen graag deze taken uit handen en zorgen er zo voor dat u meer tijd overhoudt om te doen wat u eigenlijk moet doen: ondernemen. Daarnaast werken wij samen met een arbeidsjurist voor de additionele ondersteuning.

Waarom Panthion?

Jackling Engineering
Jackling Engineering
Lees verder
"Wij hebben Panthion gevraagd om een functie in te vullen als tijdelijke onderbouwing van ons team. Panthion heeft ons binnen drie werkdagen enthousiaste interim professionals voorgesteld. Uiteindelijk kon de door ons gekozen professional binnen twee weken starten. Top ondersteuning!"
John van Lent
Lees verder
"Wij hadden als organisatie behoefte aan invulling van een interim HR functie. Panthion heeft ons binnen vier werkdagen een aantal topkandidaten aangedragen. Uiteindelijk kon onze nr1 binnen een week beginnen. Tijd, aandacht en kwaliteit. Ik kan Panthion zeker aanraden als partner voor HR interim search. "

Duurzame relatie

Panthion streeft naar een duurzame relatie met haar opdrachtgevers. Hierdoor leren wij uw bedrijf goed kennen, groeien we als het ware mee met uw onderneming en zijn wij een constante factor in uw bedrijfsvoering. Hoe beter wij u en uw bedrijf kennen, des te beter wij u kunnen adviseren en ondersteunen. Wij helpen u graag bij uw personeelsbeleid, zodat problemen voorkomen in plaats van opgelost kunnen worden.

Logo JackLing

Reviews

“Na een reorganisatie moest ons HR team opnieuw worden vormgegeven. Panthion heeft niet alleen ons "oude" team voor een groot deel succesvol herplaatst, maar ook drie nieuwe kandidaten gevonden die ons HR team van de toekomst vorm gaan geven. Tot grote tevredenheid van directie en medewerkers.”
Jack de Koning
“Wij hadden als organisatie behoefte aan invulling van een interim HR functie. Panthion heeft ons binnen vier werkdagen een aantal topkandidaten aangedragen. Uiteindelijk kon onze nr1 binnen een week beginnen. Tijd, aandacht en kwaliteit. Ik kan Panthion zeker aanraden als partner voor HR interim search.”
Logo JackLing
JACkLING Engineering
“Panthion heeft een rol gehad in ons organisatieadvies traject. Rik (van Panthion) is een sterke persoonlijkheid waarbij vertrouwen, enthousiasme en doorzettingsvermogen zijn sterkste karaktereigenschappen zijn. Organisatiewijzigingen waarbij personele aangelegenheden een rol spelen pakt, hij als HRM manager professioneel, integer en daadkrachtig op. Rik denkt in oplossingen.”
Cor van der Meer
“Ik wil Panthion ontzettend bedanken voor alle steun en hulp die zij mij hebben gegeven, want ik had ‘t ontzettend moeilijk en het gaat nu een stuk beter met me. De psycholoog waar ik ook mee bezig was heeft niet tot nauwelijks bijgedragen aan m’n herstel voor mijn gevoel. Panthion was echt wel de partij die me de juiste handvatten heeft gegeven om me erdoorheen te slepen.”
Petra de Ruijter
“Over de leiderschapstraining van Panthion: Het was een fijne dag met een prettige groep. De training heeft mij inzichten en concrete handvatten gegeven. Dank voor het organiseren van deze training en de nazorg momenten. Al met al ontzettend leerzaam. Mooi om te ervaren hoe de trainer een omgeving kan creëren waarin je je veilig genoeg voelt om persoonlijke / niet alledaagse zaken met de groep te delen. Het was een inspirerende reis. ”
BMW Services
Ijsbrandt van de Waal
“Ik ken Rik als een bescheiden, goed gekwalificeerde professional met oog voor het detail. Actief betrokken bij hetgeen noodzakelijk is, zonder op de voorgrond te treden, maar wel duidelijk het beoogde doel voor ogen houdend. Ik heb de gesprekken vanuit Panthion als positief inspirerend ervaren. Mijn coach gaf mij via deze gesprekken en opdrachten een mooie spiegel voor. Ik kijk met veel plezier terug op onze gevoerde gesprekken en ben blij met de behaalde resultaten.”
Stefan van de Korput

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking!

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?