Outplacement Rotterdam

Outplacement Rotterdam

Iedere HR-professional of werkgever die met ontslag te maken krijgt, zal erkennen dat dit een heftige gebeurtenis is. Een reorganisatie, een verschil van inzicht of een werknemer die niet (meer) goed bij de organisatie past. Vroeg of laat krijg je er als werkgever mee te maken. En soms is uit elkaar gaan dan de beste oplossing. Panthion kan werkgever en werknemer hierin ondersteunen met een outplacementtraject, dit is een vorm van vertrekbemiddeling. Outplacement zorgt voor een zachte landing en een optimale begeleiding naar een nieuwe baan.

Wat houdt outplacement in?

Bij outplacement verzorgt Panthion de vertrekbemiddeling namens de werkgever en helpen we de werknemer bij het vinden van een geschikte werkomgeving. Elk outplacementtraject bestaat uit een gestructureerd stappenplan. Hierbij werken we aan een helder beeld van wat de werknemer kan en wil. Ook voorziet outplacement in ondersteuning en coaching bij het ontwikkelen van cruciale vaardigheden bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Zo bieden we ondersteunende trainingen aan om beter te leren netwerken, helpen we bij het vinden van kansrijke vacatures en bij het maken van een aantrekkelijk CV. Met onze kennis van de arbeidsmarkt in Rotterdam voltooien we het outplacementraject vervolgens door de medewerker op weg te helpen naar een nieuwe werkomgeving.

Altijd maatwerk

De begeleiding bij outplacement is altijd maatwerk. Hiervoor hebben we vier verschillende trajecten beschikbaar afhankelijk van de behoefte, achtergrond en ervaring van de medewerker bij het vinden van een nieuwe baan. Dit outplacementtraject wordt vervolgens aan de specifieke behoeften van de medewerker aangepast. Het doel van outplacement is een nette scheiding tussen werkgever en werknemer en het vinden van een nieuwe werkomgeving waar de medewerker weer tot bloei kan komen.

Outplacementtraject met bestemmingsgarantie

Bij Panthion kun je ook terecht voor outplacement met bestemmingsgarantie. Dit houdt in dat we de ondersteuning pas stoppen op het moment dat de werknemer zijn nieuwe plek heeft gevonden. Hierbij maken we gebruik van een heldere structuur, maar wel met maatwerk voor de specifieke situatie. De werknemer geeft het tempo aan en het outplacementtraject houdt pas op als de werknemer op zijn of haar plek zit.

Hoe lang duurt outplacement?

Hoe lang outplacement duurt, verschilt per persoon en is afhankelijk van de achtergrond van de werknemer en zijn of haar persoonlijke wensen. Panthion biedt outplacementtrajecten aan van drie tot negen maanden. Met onze doelgerichte en persoonlijke aanpak weten we 92% van de outplacementtrajecten binnen zes maanden af te sluiten.

Contact

Meer weten over de mogelijkheden voor outplacement in Rotterdam? Neem dan gerust contact op voor aanvullende informatie over onze outplacementtrajecten of een kennismaking.

Toegevoegde waarde

Door onze ondersteuning bespaart u tijd en dus geld. Uren die u anders nodig zou hebben om u de constant veranderende wet- en regelgeving eigen te maken. Daarnaast zijn de risico’s als het gaat om bijvoorbeeld arbeidsovereenkomsten niet altijd eenvoudig te overzien en kunnen zo onbedoeld een dure aangelegenheid worden. Wij nemen graag deze taken uit handen en zorgen er zo voor dat u meer tijd overhoudt om te doen wat u eigenlijk moet doen: ondernemen. Daarnaast werken wij samen met een arbeidsjurist voor de additionele ondersteuning.

Waarom Panthion?

Jackling Engineering
Jackling Engineering
Lees verder
"Wij hebben Panthion gevraagd om een functie in te vullen als tijdelijke onderbouwing van ons team. Panthion heeft ons binnen drie werkdagen enthousiaste interim professionals voorgesteld. Uiteindelijk kon de door ons gekozen professional binnen twee weken starten. Top ondersteuning!"
John van Lent
Lees verder
"Wij hadden als organisatie behoefte aan invulling van een interim HR functie. Panthion heeft ons binnen vier werkdagen een aantal topkandidaten aangedragen. Uiteindelijk kon onze nr1 binnen een week beginnen. Tijd, aandacht en kwaliteit. Ik kan Panthion zeker aanraden als partner voor HR interim search. "

Duurzame relatie

Panthion streeft naar een duurzame relatie met haar opdrachtgevers. Hierdoor leren wij uw bedrijf goed kennen, groeien we als het ware mee met uw onderneming en zijn wij een constante factor in uw bedrijfsvoering. Hoe beter wij u en uw bedrijf kennen, des te beter wij u kunnen adviseren en ondersteunen. Wij helpen u graag bij uw personeelsbeleid, zodat problemen voorkomen in plaats van opgelost kunnen worden.

Logo JackLing

Reviews

“Wij hebben Panthion gevraagd om een functie in te vullen als tijdelijke onderbouwing van ons team. Panthion heeft ons binnen drie werkdagen enthousiaste interim professionals voorgesteld. Uiteindelijk kon de door ons gekozen professional binnen twee weken starten. Top ondersteuning!”
John van Lent
“Na ruim 16 jaar bij mijn vorige werkgever was het voor mij einde oefening en moest ik op zoek naar een nieuwe baan. Via internet ben ik bij Panthion terecht gekomen en bij het intakegesprek met mijn loopbaanadviseur was er gelijk een klik en een goed gevoel. De verdere begeleiding van mijn outplacement traject was fantastisch, ik kan niet anders zeggen. Duidelijke communicatie en afspraken, goed en vakkundig advies en begeleiding, aanstekelijk enthousiasme. De uitstekende begeleiding bij het schrijven van mijn brieven en de goede voorbereiding op sollicitatiegesprekken hebben mij enorm geholpen. De LinkedIn workshop was ook zeer leerzaam en waardevol. En na 5 maanden outplacement via Panthion heb ik een fantastische baan gevonden waar ik het ontzettend naar mijn zin heb. Al met al een enorme positieve ervaring!”
Claudia Winkelman
“Niet alleen hulp, juist ook een andere manier van kijken naar werk. Goede gesprekken, tips en trucs en een nuchtere kijk op de arbeidsmarkt. Net wat ik nodig had. Niet alleen een kritische kijk op CV en brief, maar het bepalen van een doel, een focus. Waar ben jij het beste in? Voor mij erg nuttig, maar je bent en blijft zelf verantwoordelijk. ”
Jeroen de Wit
“Al jaren werk ik met veel plezier samen met Panthion/ViaMensa. Outplacement en 2e spoor trajecten voor de Veiligheidsregio Rotterdam worden kwalitatief en met goed resultaat uitgevoerd. Daarnaast kan ik altijd sparren met Rik in het zoeken naar maatwerkoplossingen voor onze medewerkers wat ik waardevol vind. Eerlijk, betrouwbaar en professioneel, de manier van werken die ik mag verwachten en ook krijg!”
Logo
Veiligheidsregion Rotterdam Rijnmond
Gino Valente
“Nadat ik in het najaar na meer dan 30 jaar vanwege een reorganisatie op straat kwam te staan heb ik Panthion bereid gevonden mij te helpen met de zoektocht naar een nieuwe baan. Al bij de eerste bijeenkomst had ik het gevoel dat ik een uitstekende keuze had gemaakt. Positief, realistisch en prikkelend waren de eerste ervaringen waarbij de loopbaanadviseur van Panthion mij op het goede pad zette. Na zo lang niet actief op de arbeidsmarkt te zijn geweest is wat hulp en coaching van groot belang. In 2 wekelijkse stappen heb ik mijn plannen vormgegeven en ben ik voorbereid op mijn volgende stap. Met heldere feedback, aanmoediging en deskundige adviezen heeft Panthion mij ondersteund.”
Mario Zeelenberg
“Ik heb een outplacement traject via Panthion doorlopen. Dit was soms best lastig en confronterend. Het traject was intensief, maar heeft mij veel nieuwe inzichten opgeleverd en niet te vergeten: een nieuwe baan!”
Ronald Molenbeek

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking!

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?