Outplacement Rotterdam

Outplacement Rotterdam

Iedere HR-professional of werkgever die met ontslag te maken krijgt, zal erkennen dat dit een heftige gebeurtenis is. Een reorganisatie, een verschil van inzicht of een werknemer die niet (meer) goed bij de organisatie past. Vroeg of laat krijg je er als werkgever mee te maken. En soms is uit elkaar gaan dan de beste oplossing. Panthion kan werkgever en werknemer hierin ondersteunen met een outplacementtraject, dit is een vorm van vertrekbemiddeling. Outplacement zorgt voor een zachte landing en een optimale begeleiding naar een nieuwe baan.

Wat houdt outplacement in?

Bij outplacement verzorgt Panthion de vertrekbemiddeling namens de werkgever en helpen we de werknemer bij het vinden van een geschikte werkomgeving. Elk outplacementtraject bestaat uit een gestructureerd stappenplan. Hierbij werken we aan een helder beeld van wat de werknemer kan en wil. Ook voorziet outplacement in ondersteuning en coaching bij het ontwikkelen van cruciale vaardigheden bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Zo bieden we ondersteunende trainingen aan om beter te leren netwerken, helpen we bij het vinden van kansrijke vacatures en bij het maken van een aantrekkelijk CV. Met onze kennis van de arbeidsmarkt in Rotterdam voltooien we het outplacementraject vervolgens door de medewerker op weg te helpen naar een nieuwe werkomgeving.

Altijd maatwerk

De begeleiding bij outplacement is altijd maatwerk. Hiervoor hebben we vier verschillende trajecten beschikbaar afhankelijk van de behoefte, achtergrond en ervaring van de medewerker bij het vinden van een nieuwe baan. Dit outplacementtraject wordt vervolgens aan de specifieke behoeften van de medewerker aangepast. Het doel van outplacement is een nette scheiding tussen werkgever en werknemer en het vinden van een nieuwe werkomgeving waar de medewerker weer tot bloei kan komen.

Outplacementtraject met bestemmingsgarantie

Bij Panthion kun je ook terecht voor outplacement met bestemmingsgarantie. Dit houdt in dat we de ondersteuning pas stoppen op het moment dat de werknemer zijn nieuwe plek heeft gevonden. Hierbij maken we gebruik van een heldere structuur, maar wel met maatwerk voor de specifieke situatie. De werknemer geeft het tempo aan en het outplacementtraject houdt pas op als de werknemer op zijn of haar plek zit.

Hoe lang duurt outplacement?

Hoe lang outplacement duurt, verschilt per persoon en is afhankelijk van de achtergrond van de werknemer en zijn of haar persoonlijke wensen. Panthion biedt outplacementtrajecten aan van drie tot negen maanden. Met onze doelgerichte en persoonlijke aanpak weten we 92% van de outplacementtrajecten binnen zes maanden af te sluiten.

Contact

Meer weten over de mogelijkheden voor outplacement in Rotterdam? Neem dan gerust contact op voor aanvullende informatie over onze outplacementtrajecten of een kennismaking.

Toegevoegde waarde

Door onze ondersteuning bespaart u tijd en dus geld. Uren die u anders nodig zou hebben om u de constant veranderende wet- en regelgeving eigen te maken. Daarnaast zijn de risico’s als het gaat om bijvoorbeeld arbeidsovereenkomsten niet altijd eenvoudig te overzien en kunnen zo onbedoeld een dure aangelegenheid worden. Wij nemen graag deze taken uit handen en zorgen er zo voor dat u meer tijd overhoudt om te doen wat u eigenlijk moet doen: ondernemen. Daarnaast werken wij samen met een arbeidsjurist voor de additionele ondersteuning.

Waarom Panthion?

Jackling Engineering
Jackling Engineering
Lees verder
"Wij hebben Panthion gevraagd om een functie in te vullen als tijdelijke onderbouwing van ons team. Panthion heeft ons binnen drie werkdagen enthousiaste interim professionals voorgesteld. Uiteindelijk kon de door ons gekozen professional binnen twee weken starten. Top ondersteuning!"
John van Lent
Lees verder
"Wij hadden als organisatie behoefte aan invulling van een interim HR functie. Panthion heeft ons binnen vier werkdagen een aantal topkandidaten aangedragen. Uiteindelijk kon onze nr1 binnen een week beginnen. Tijd, aandacht en kwaliteit. Ik kan Panthion zeker aanraden als partner voor HR interim search. "

Duurzame relatie

Panthion streeft naar een duurzame relatie met haar opdrachtgevers. Hierdoor leren wij uw bedrijf goed kennen, groeien we als het ware mee met uw onderneming en zijn wij een constante factor in uw bedrijfsvoering. Hoe beter wij u en uw bedrijf kennen, des te beter wij u kunnen adviseren en ondersteunen. Wij helpen u graag bij uw personeelsbeleid, zodat problemen voorkomen in plaats van opgelost kunnen worden.

Logo JackLing

Reviews

“Het outplacementtraject bij Panthion is mij goed bevallen. De praktische en doelgerichte aanpak heeft mij goed geholpen bij het maken van de juiste keuzes bij het zoeken naar een nieuwe baan en mij goed voorbereid op mijn sollicitaties. Uiteindelijk leidde dit snel tot een nieuwe baan. Uiteindelijk moet je het natuurlijk zelf doen, maar Panthion helpt je goed op weg, en zorgt ervoor dat je op een andere manier gaat nadenken over wat belangrijk is voor jou en je loopbaan.”
Mandy Veenstra
“De coach die mij via Panthion was aangeboden, was een zeer geduldige en professionele coach. Ik heb het loopbaantraject dan ook met veel plezier en nieuwe inzichten doorlopen. Mijn coach was erg behulpzaam, vindingrijk, zeer positief ingesteld. Dit heeft zeer zeker bijgedragen aan het traject. Een echt mensen mens met goede kennis van zaken!”
Lydia Graafsma
“Ik wil Panthion ontzettend bedanken voor alle steun en hulp die zij mij hebben gegeven, want ik had ‘t ontzettend moeilijk en het gaat nu een stuk beter met me. De psycholoog waar ik ook mee bezig was heeft niet tot nauwelijks bijgedragen aan m’n herstel voor mijn gevoel. Panthion was echt wel de partij die me de juiste handvatten heeft gegeven om me erdoorheen te slepen.”
Petra de Ruijter
“Niet alleen hulp, juist ook een andere manier van kijken naar werk. Goede gesprekken, tips en trucs en een nuchtere kijk op de arbeidsmarkt. Net wat ik nodig had. Niet alleen een kritische kijk op CV en brief, maar het bepalen van een doel, een focus. Waar ben jij het beste in? Voor mij erg nuttig, maar je bent en blijft zelf verantwoordelijk. ”
Jeroen de Wit
“Wij hebben Panthion gevraagd om een functie in te vullen als tijdelijke onderbouwing van ons team. Panthion heeft ons binnen drie werkdagen enthousiaste interim professionals voorgesteld. Uiteindelijk kon de door ons gekozen professional binnen twee weken starten. Top ondersteuning!”
John van Lent
“Nadat ik in het najaar na meer dan 30 jaar vanwege een reorganisatie op straat kwam te staan heb ik Panthion bereid gevonden mij te helpen met de zoektocht naar een nieuwe baan. Al bij de eerste bijeenkomst had ik het gevoel dat ik een uitstekende keuze had gemaakt. Positief, realistisch en prikkelend waren de eerste ervaringen waarbij de loopbaanadviseur van Panthion mij op het goede pad zette. Na zo lang niet actief op de arbeidsmarkt te zijn geweest is wat hulp en coaching van groot belang. In 2 wekelijkse stappen heb ik mijn plannen vormgegeven en ben ik voorbereid op mijn volgende stap. Met heldere feedback, aanmoediging en deskundige adviezen heeft Panthion mij ondersteund.”
Mario Zeelenberg

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking!

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?