Over Panthion

Groot 
Klein 
genoeg om veel te
doen
kunnen betekenen

Eigenlijk geeft deze quote precies aan waar wij voor staan en hoe wij ons werk doen: vanuit plezier en met passie. Uiteindelijk maar met 1 doel: onze opdrachtgevers een topgevoel te bezorgen. De rode draad in onze dienstverlening is mens & organisatie: van interim HR functies tot loopbaanvraagstukken en van reorganisaties tot outplacement. Dit doen we met een super enthousiast team vanuit verschillende locaties in Nederland: Rotterdam (hoofdkantoor), Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Tilburg.

Wij denken niet in bestaande oplossingen omdat die per definitie achterlopen. Wij geloven dat er altijd succesvollere oplossingen bestaan en dat je daar als organisatie voor moet durven kiezen. En kiezen, dat vraagt om lef. Van u en van ons.

Het mooie van echte bescheidenheid is, dat je er niet over op kunt scheppen.

Opdrachtgevers beoordelen ons met een

4.3/5

8,6

Werkzoekenden beoordelen ons met een

4.2/5

8,1

Waarom kiezen voor Panthion?

Ruim 20 jaar ervaring in HR
Altijd maatwerk en aandacht voor de persoonlijke situatie
Uitsluitend NOLOC of NOBCO gecertificeerde professionals
Onderscheidende aanpak
Ons plaatsingsresultaat is 92%
Wij denken met u mee!

Ons Team

Naast al het moois wat hierboven genoemd staat, hebben wij ook nog eens een fantastisch multidisciplinair team: van loopbaanadviseurs tot arbeidsdeskundigen en van re-integratie adviseurs tot trainers. Scroll gerust eens door ons “smoelenboek”.

In 2011 startte ik –na ruim 15 jaar in het HR en loopbaan vak werkzaam te zijn geweest- met Panthion HR Services. Panthion is de landelijke specialist op het gebied van arbeidsmobiliteit. Samen met ons team van professionals leveren we maatwerk in mobiliteit. Door onze multidisciplinaire aanpak zorgen wij ervoor dat mensen in beweging komen en zo hun loopbaan op passende wijze voort kunnen zetten.

Schermafbeelding 2021-12-16 om 18.01.27

Rik

Founder/Owner Panthion en HR sparringpartner

Ik ben afgestudeerd op het gebied van Human Resource Management en heb in 2006 de leergang Coaching voor Professionals aan de School voor Coaching afgerond. Dagelijks neem ik de ervaring en kennis mee die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan in functies als HRM-adviseur, leidinggevende, MT-lid en projectleider op het gebied van personeelsmobiliteit. Door alle ontmoetingen met een diversiteit aan cliënten, opdrachtgevers en collega’s uit het vak groei ik continu als mens, als professional.

maurice

Maurice

Loopbaancoach & trainer

Ik heb ruim vijftien jaar ervaring in het HR vak en ondersteun als zelfstandige diverse ondernemers bij HR vraagstukken. Ik sta voor HR met passie, daadkracht en gedrevenheid!
Of het nu gaat over de operationele HR zaken, het implementeren van een beoordelingsbeleid en functiehuis of het doorvoeren van een reorganisatie. Met mijn werkervaring, inzet en enthousiasme pak ik deze zaken met veel enthousiasme voor je op en zorg ik ervoor dat het tot een goed resultaat komt.

Schermafbeelding 2022-01-12 om 14.00.24

Rianne

HR Adviseur (ZZP)

Teamcoach, Running Therapeut en Connector. Ik vind het geweldig om mensen te verleiden tot beweging zowel fysiek als mentaal. Ik geloof dat mensen die zowel fysiek, mentaal als emotioneel in beweging komen, sneller resultaat boeken.

Mijn zakelijk motto is:
Maak een plan in je eigen leven anders word je ingezet in andermans plannen.

De mens is wat mij drijft. Mijn passie ligt bij het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap zodat mensen in een veranderende omgeving vanuit hun persoonlijke kracht doorzetten en om kunnen gaan met onzekerheid. Mensen uitdagen om nieuwsgierig te zijn en nieuwe dingen te ontdekken.
15 jaar ben ik werkzaam geweest binnen HR bij KLM; in mijn laatste functie als HR Business Partner.

Gedreven | Energiek | Resultaatgericht

Renata

Renata

Loopbaanadviseur, vitaliteits- en lifecoach

Als geboren en getogen Rotterdammer weet ik dat het in het professionele werkveld om daden gaat. Inmiddels weet ik ook dat er veel woorden (lees: heldere communicatie) nodig zijn om tot resultaten te komen. Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Mijn positieve energie deel ik graag en zet ik in om onder andere werkzoekenden te helpen aan een nieuwe werkplek. Daarmee heb ik de afgelopen jaren prachtige resultaten neergezet.

Josha

Josha

Jobhunter

Als Freeride skiër heb ik één grote passie, namelijk het zetten van een "handtekening": een nieuw, eigen spoor in verse poedersneeuw!
Wanneer ik kijk naar mijn werkzaamheden, dan is mijn grootste drijfveer het ondersteunen van mensen bij het leggen van een dergelijk 'nieuw spoor', maar dan in hun loopbaan.

Mensen ondersteunen om vanuit hun competenties, drijfveren én mogelijkheden op zoek te gaan naar een baan die bij hen past, dat is mijn vak. Ik maak hierbij de vertaalslag van de individuele mogelijkheden naar een verantwoorde loopbaankeuze.

Pam

Pam

Loopbaanadviseur

Mijn missie is om mensen helpen te ontdekken wat ze écht willen, zodat ze werk kunnen vinden dat helemaal bij hen past. Werk waar ze blij mee zijn en energie van krijgen. Jaren lang was dit precies mijn eigen probleem. Ik weet hoe het voelt als je niet weet wat je wilt en ook hoe het voelt als je erachter komt wat je wél wilt!

Frank

Frank

Re-integratiecoach

Ik begeleid transities op organisatie-, team en individueel niveau. Ik word blij van (Leer)processen initiëren en stimuleren, patronen doorbreken en ruimte scheppen voor groei en ontwikkeling. Ik ben coach ,(gedrags)trainer en erkend Noloc loopbaanprofessional.

Mirjam

Mirjam

Sr. Loopbaanadviseur

Sinds 2012 werk ik als arbeidsdeskundige. In mijn leven heb ik ervaren wat het is om 'vast' te zitten in een situatie. Ik weet dat het prettig is om een neutraal iemand naast je te hebben die je helpt een ander pad te betreden. Het is voor mij elke keer weer een uitdaging om een klant te begeleiden naar ander werk. Als persoon ben ik sensitief, gedreven en ondernemend van aard. Ik ondersteun je om actief je eigen herstel te bevorderen. Daarbij maakt werk onderdeel van het herstel uit.

Anita

Anita

Register Arbeidsdeskundige

Als gepensioneerde zou ik mijn positiviteit, gepassioneerdheid, doorzettingsvermogen, pitbull mentaliteit en gedrevenheid door willen geven aan mensen die denken dat er geen mogelijkheden op de arbeidsmarkt voor hen zijn ivm leeftijd of beperking.
Outplacement, trajecten Naar Werk en Werk-Fit maken behoren tot mijn expertise.

Ineke

Ineke

Re-integratiecoach

Als zelfstandig loopbaancoach, Noloc erkend Loopbaanprofessional, begeleid ik mensen die willen leven en werken vanuit hun hart, mensen die van écht houden en betrokken zijn bij wat ze doen, mensen die op zoek zijn naar uitdaging en balans, inspiratie en persoonlijke ontwikkeling.

Sonja

Sonja

Loopbaanadviseur

Arbeidsdeskundige is een mooi vak. Het zoeken naar de beste match tussen werk, inkomen en mens is een kunst die ik goed beheers en waar ik van geniet. Mensen in hun nieuwe kracht zetten is mooi en zinvol werk waar ik van hou.

Debbie

Debbie

Arbeidsdeskundige

Als arbeidsmarktprofessional is mijn grootse drijfveer de begeleiding van mijn kandidaten van werk naar werk. Door mijn ervaring in verschillende functies als loopbaanadviseur en recruiter heb ik veel kennis opgedaan van de arbeidsmarkt en een waardevol netwerk opgebouwd. Deze kennis zet ik graag in bij de begeleiding naar ander werk. Ik wil mensen echt in beweging brengen door ze aan het denken te zetten en aan te sporen tot actie. Wat mijn kandidaten typerend vinden voor mij zijn mijn enthousiasme en drive.

Helena

Helena

Coach & Loopbaanadviseur

Veel professionals hebben dromen en ambities maar spreken die onvoldoende uit of laten die onvoldoende zien. Mijn drijfveer is professionals in staat stellen optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die social media (met name LinkedIn) biedt om jezelf te profileren en die dromen en ambities waar te maken.
Graag ga ik samen met jou op zoek naar jouw talenten en kwaliteiten. Hierbij zet ik diverse tools in, bijvoorbeeld de MBTI of drijfverenanalyse van Schein.

Anke

Anke

Loopbaanadviseur en (LinkedIn) trainer

Mijn passie is om mijn cliënten naar een nieuw perspectief te begeleiden en te bemiddelen.
Ik verzorg coachingstrajecten op het gebied van loopbaanoriëntatie, outplacement en reïntegratie 2e spoor. Ook begeleid ik 'on the job'.
Centraal staan de coachgesprekken. Daarnaast geef ik trainingen op het gebied van het maken van een CV/Sollicitatiebrief, Netwerken, Sollicitatiegesprekken, Communicatievaardigheden.

Lukina

Lukina

Loopbaan- en reintegratie

Mensen ondersteunen bij hun ontwikkeling is wat ik het liefste doe. Ik vind het fijn om mensen te begeleiden in verandering in hun huidige werk of naar ander werk, zodat ze op een prettige manier mee kunnen bewegen met datgene wat de omgeving van hun vraagt. Ik doe dat met oprechte interesse in mensen en in hun mogelijkheden en kwaliteiten, zodat ze nieuwe of andere dingen ontdekken van zichzelf, andere vaardigheden kunnen aanboren en ook met een positief duwtje in de rug er mee aan de slag kunnen gaan. Mijn stijl is open, warm, enthousiast en praktisch gericht.

Marieke

Marieke

Loopbaancoach

Als ervaren loopbaancoach/outplacementadviseur begeleid ik medewerkers die om welke reden dan ook behoefte hebben aan een nieuwe impuls om te komen tot een vitaliserend loopbaanperspectief. Ik maak o.a. gebruik van de methodiek koersonderzoek. Mijn aanpak is zakelijk en resultaatgericht vanuit een diepgewortelde interesse voor het individu.
Ik schroom er niet voor belemmerende overtuigingen en eventuele blokkades te benoemen en bespreekbaar te maken.
In de afgelopen jaren heb ik een groot netwerk opgebouwd binnen divese branches. Dit netwerk zet ik van harte in ten behoeve van mijn cliënten.

Erwin

Erwin

Sr. loopbaanadviseur / trainer / executive coach

Ik geloof dat er een juiste plaats is voor ieder mens! Mijn werkwijze is altijd persoonlijk en op maat.
De arbeidsmarkt beweegt, maar mensen natuurlijk ook. Het hebben en houden van de balans in werk en privé is soms een hele kunst. Er kan om verschillende redenen een (tijdelijke) afstand zijn tot werk of misschien om juist tot werk te komen. Ik help je graag door "stevig te staan" en om te gaan met belemmeringen of die weg te nemen waar het kan. Je eigen kracht (weer) te zien en te gebruiken om te bereiken wat voor jou nodig is.

Dean

Dean

Re-integratie en (loopbaan)coach

Vanuit de bancaire sector heb ik mijn passie gevolgd naar een andere mensgerichte branche. Ik ben er voor de cliënten en opdrachtgevers van Panthion / ViaMensa. Mijn organisatorische talenten komen volledig aan bod in mijn functie waarbij ik onder andere verantwoordelijk ben voor de Backoffice activiteiten.

Ingrid

Ingrid

Management ondersteuner / Case manager

Ik heb mijn sporen verdiend binnen het vak van Personeel & Organisatie. Als coach, trainer en adviseur heb ik mij de afgelopen 15 jaar toegelegd op loopbaan en mobiliteitsvraagstukken. Kenmerkend is mijn praktisch en betrokken aanpak, waarbij ik makkelijk contact maakt met cliënten en opdrachtgevers.

Harmen

Harmen

Loopbaanadviseur

Ordening, coördinatie, advies en begeleiding in het HR en Verzuim segment. Het adviseren, ondersteunen en begeleiden bij verzuim- en organisatievraagstukken en het implementeren van het HR beleid zijn onderdelen waar ik energie van krijg. Mijn specialisme ligt bij het tactisch HRM, waarbij verzuimbegeleiding en professionaliseren van HR-processen verder ontwikkeld zijn. Als mensgerichte HR adviseur heb ik mijn werkervaring opgedaan binnen Onderwijs, Productie, Zorg, en Technische organisaties.

Astrid

Astrid

Casemanager verzuim

Verbinding maken tussen mens en arbeidsmarkt is mijn dagelijkse doel, omdat ik het iedereen gun om werk en/of een activiteit te doen waar je energie van krijgt. In mijn werk is deze verbinding de rode draad. Naast focus, arbeidsmarktklaar maken, CV-, motivatiebrief- en socialmedia check, oefenen in gespreksvaardigheden is netwerken en ingangen creeren mijn meerwaarde. Dit doe ik ook graag voor jou!

Liesbeth

Liesbeth

Loopbaanadviseur
Lorem Ipsum
panthion-joey

Joey

Register Arbeidsdeskundige

Na 14 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, merkte ik dat mijn passie ergens anders lag. Waar, wist ik nog niet. Maar 1 ding was zeker, ik wilde mensen helpen...meer dan op dat moment mogelijk was. Mijn wens om anderen te ondersteunen, te begeleiden en mijn levenservaring te delen groeide met de dag.
Terugkijkend was dat exact wat mij de afgelopen jaren de meeste energie gaf. Alle puzzelstukken vielen op hun plek: loopbaancoach. Mijn kennis en ervaring inzetten om creatieve professionals gezonder, beter en vitaler te helpen presteren. Na een NOBCO geaccrediteerde coachopleiding te hebben gevolgd, is het aan mij nu de eer om jou te begeleiden bij jouw groei.Dus maak een keuze voor jezelf en start!

panthion-timothy-leerdam

Timothy

Loopbaancoach / Personal Coach

Hoi, ik ben Claudia, lifecoach, executive coach en sportcoach. Ik heb een achtergrond als voetbaltrainer en turntrainer in de topsport en studeerde o.a. af als jurist, bestuurskundige, geestelijk begeleider en psychosociaal therapeut. Om mensen te gaan ondersteunen op hun levenspad verruilde ik in 2014 na 15 jaar mijn werk als fractievoorzitter in een gemeenteraad, directeur van een branchevereniging en bestuurslid van werkgeversorganisaties voor het begeleiden van mensen in de laatste levensfase, met kanker en levensvragen. Ik verdiepte me intensief in zingeving, spiritualiteit en vitaliteit en leerde mooie levenslessen. Tegenwoordig combineer ik het beste van beide werelden in unieke trajecten voor persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling. Als je weet wie je bent voel je je sterk en vind je werk dat bij jou past!

claudia

Claudia

Trainer / Coach

Ruim 15 jaar werk ik met mensen op individuele basis of in groepsverband. Ik ben nieuwsgierig van aard en oprecht geïnteresseerd in de medemens. Mijn gevoeligheid blijkt nu een kracht te zijn die ik in mijn werk kan inzetten. Ik voel haarfijn aan wat de ander voelt en kan me goed afstemmen op de ander. Naast mijn werk als energetisch therapeut en facilitator, werk ik ook als coach, trainer, verzuim- en tweede spoor deskundige. Daar begeleid ik mensen met mentale, fysieke en/of energetische beperkingen.

debby

Debby

Casemanager / Verzuimmanager / Twee spoor re-integratie

“If your dreams don’t scare you, they aren’t big enough”

Waarom doen we wat we doen?

Waarom doen we wat we doen? Niet alleen een belangrijke vraag in je loopbaan, maar ook een belangrijke vraag voor ons als HR-onderneming. Dan kunnen en willen we niet aankomen met oppervlakkige marketingtaal, maar gaat het echt om onze droom. In de basis komt deze al naar voren in onze slogan: “We willen groot genoeg zijn om veel te doen en klein genoeg om veel te kunnen betekenen”. We willen graag het verschil maken en misschien juist daardoor anders werken dan anderen. Het verschil kunnen maken kan heel concreet door een verandering door te voeren in iemands leven, in iemands carrière of in de vorm van een goed advies en door echt mee te denken. Het liefst zo, dat je opdrachtgever en/of medewerker positief verrast.

Als je werkt vanuit passie en plezier en echt en oprecht bent, kun je bergen verzetten. We willen daarom niet alleen een externe adviseur zijn, maar liever nog een partner van onze opdrachtgevers. Alleen vanuit vertrouwen en daadkracht, kunnen we jouw organisatie helpen groeien. Daarbij hoort dat we er ècht voor mensen willen zijn en onze opdrachtgevers niet loslaten voor we klaar zijn. Vanuit deze passie denken we mee en zijn we onderscheidend. Wij worden oprecht blij van een mooie review, een nieuwe plaatsing, een succesvolle re-integratie, een tijdig vervulde vacature en een opdrachtgever waar we mee kunnen lachen. Dat is waar wij ons bed voor uitkomen.

En als we dit willen blijven bereiken, moeten we onszelf blijven inspireren en met toegewijde professionals werken. Scherp- ,innovatief- en vernieuwend blijven. Hierdoor brengen we mensen en organisaties in beweging en dus een stapje verder. Wij geloven dat er altijd succesvollere oplossingen bestaan, als je maar wilt kiezen. En kiezen, dat vraagt om lef. Van ons en van onze opdrachtgevers. Ga jij het avontuur met ons aan?

Logo JackLing

Reviews

“Ik wil Panthion ontzettend bedanken voor alle steun en hulp die zij mij hebben gegeven, want ik had ‘t ontzettend moeilijk en het gaat nu een stuk beter met me. De psycholoog waar ik ook mee bezig was heeft niet tot nauwelijks bijgedragen aan m’n herstel voor mijn gevoel. Panthion was echt wel de partij die me de juiste handvatten heeft gegeven om me erdoorheen te slepen.”
Petra de Ruijter
“Ik ben overgestapt van een gemeente via een mobiliteitsdienstverband voor de duur van een jaar. Binnen zeven maanden heeft Panthion mij geplaatst bij een nieuwe werkgever. Dit had mij eigenlijk jaren eerder moeten gebeuren...”
Johan Kamerling
“Ik ken Rik als een bescheiden, goed gekwalificeerde professional met oog voor het detail. Actief betrokken bij hetgeen noodzakelijk is, zonder op de voorgrond te treden, maar wel duidelijk het beoogde doel voor ogen houdend. Ik heb de gesprekken vanuit Panthion als positief inspirerend ervaren. Mijn coach gaf mij via deze gesprekken en opdrachten een mooie spiegel voor. Ik kijk met veel plezier terug op onze gevoerde gesprekken en ben blij met de behaalde resultaten.”
Stefan van de Korput
“Na ruim 16 jaar bij mijn vorige werkgever was het voor mij einde oefening en moest ik op zoek naar een nieuwe baan. Via internet ben ik bij Panthion terecht gekomen en bij het intakegesprek met mijn loopbaanadviseur was er gelijk een klik en een goed gevoel. De verdere begeleiding van mijn outplacement traject was fantastisch, ik kan niet anders zeggen. Duidelijke communicatie en afspraken, goed en vakkundig advies en begeleiding, aanstekelijk enthousiasme. De uitstekende begeleiding bij het schrijven van mijn brieven en de goede voorbereiding op sollicitatiegesprekken hebben mij enorm geholpen. De LinkedIn workshop was ook zeer leerzaam en waardevol. En na 5 maanden outplacement via Panthion heb ik een fantastische baan gevonden waar ik het ontzettend naar mijn zin heb. Al met al een enorme positieve ervaring!”
Claudia Winkelman
“Al jaren werk ik met veel plezier samen met Panthion/ViaMensa. Outplacement en 2e spoor trajecten voor de Veiligheidsregio Rotterdam worden kwalitatief en met goed resultaat uitgevoerd. Daarnaast kan ik altijd sparren met Rik in het zoeken naar maatwerkoplossingen voor onze medewerkers wat ik waardevol vind. Eerlijk, betrouwbaar en professioneel, de manier van werken die ik mag verwachten en ook krijg!”
Logo
Veiligheidsregion Rotterdam Rijnmond
Gino Valente
“Omdat ik tijdens het traject een nieuwe functie kreeg aangeboden bij mijn werkgever is het outplacementtraject omgezet in een coachingstraject. Hierdoor kan ik geen suggesties geven waar jullie wat aan hebben. Ik heb een bijzonder goede tijd gehad tijdens onze sessies, waarvoor mijn hartelijke dank. Rapportcijfer : 9”
Sander van Wijk

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Voor een goed gesprek staat de koffie altijd klaar!