Outplacement

Als er vandaag iets kleins in je leven verandert, kan dat morgen iets groots teweeg brengen.

Het kan iedereen overkomen: je wordt door omstandigheden gedwongen om uit te kijken naar een nieuwe werkomgeving. Bijvoorbeeld door een reorganisatie, een verschil van inzicht of de organisatie past niet meer bij jou. Dan kan de wereld ineens op z’n kop staan. Hoe nu verder? Met een outplacement traject bij Panthion krijg je de ruimte om het verlies van je baan te verwerken, en je vervolgens op te maken voor een nieuwe start. In een omgeving waar je weer tot bloei kunt komen. Outplacement via Panthion maakt de landing zacht vanuit je laatste baan en zorgt voor een optimale begeleiding naar een nieuwe baan.

Door onze doelgerichte en persoonlijke outplacement aanpak wordt 81% van onze outplacement trajecten binnen zes maanden succesvol afgesloten.

Op zoek naar een nieuwe werkgever of starten als eigen ondernemer?
Bij outplacement gaan we niet over één nacht ijs. Als het gaat om het vinden van een nieuwe functie, dan kiezen we er één die echt bij je past. De reguliere outplacement trajecten hebben een afgebakend tijdbestek. We proberen er voor jou de vaart in te houden en de tijd tussen de ene en de andere werkgever te beperken. Komen we tijdens het traject tot de conclusie dat je je in de richting van zelfstandig ondernemerschap wil bewegen, dan ondersteunen we je daarbij. Van SWOT analyse tot inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Met het outplacement traject van Panthion creëerde ik een helder zelfbeeld en inzicht in mijn wensen en idealen. Deze vertaalde ik met mijn coach naar een concreet actieplan waarbij we realistische doelen stelden. Uiteindelijk had ik binnen zeven maanden een nieuwe baan gevonden.

Fasen in het outplacement traject

 • We beginnen ieder outplacement traject met een vrijblijvende kennismakingssessie. In dit gesprek leren we elkaar kennen en verkennen we jouw coachvraag. Na het intakegesprek beslissen we of we met elkaar een traject aangaan en op welke manier;
 • In de volgende fase kijken we achteruit en zoeken we jouw rode draad. We besteden aandacht aan jouw levensloop en je maakt de balans op van je leven en je loopbaan tot nu toe;
 • In de derde fase krijg je een helder beeld van jouw persoonlijkheid en talenten. Je maakt de online talenten analyse en je krijgt inzicht in je talenten en drijfveren;
 • In de vierde fase van het outplacement traject ontdek je wat jij belangrijk vindt in werk en waar jij energie van krijgt. Ook onderzoek je jouw belemmeringen, waardoor je tot nu toe nog niet in staat was om je wensen in praktijk te brengen;
 • In de vijfde fase helpen we je om je goed te presenteren. Met kennis van de arbeidsmarkt en onze kritische blik helpen wij jou op weg naar een nieuwe baan;
 • In de laatste fase stel je een profielschets, een persoonlijk actieplan en een helder cv op en gaan we de arbeidsmarkt op.

Outplacement met bestemmingsgarantie
Panthion heeft ook outplacement trajecten met bestemmingsgarantie: in dat geval houdt onze begeleiding pas op als jij je plek gevonden hebt. Een geruststellende gedachte. In dit uitgebreide traject komen alle relevante elementen van onze begeleiding aan bod volgens een heldere structuur, maar toegespitst op jouw specifieke situatie. Van rouwverwerking tot een gedegen zelfonderzoek, van jouw unieke propositie tot netwerken en solliciteren. Jij bepaalt het tempo – we laten je niet los tot je op je plek zit.

Altijd maatwerk en aandacht voor de persoonlijke situatie

Waar bestaat een outplacement traject uit?
Wij bieden trajecten aan voor medewerkers op MBO+ tot WO niveau. Van young professionals tot 55 plussers. Om iedereen optimaal van dienst te kunnen zijn, maken we de outplacement trajecten op maat. De ene kandidaat heeft meer behoefte aan zelfonderzoek en rouwverwerking, de andere aan een sollicitatietraining. Onze outplacement trajecten bestaan onder andere uit de volgende fasen:

 • Kennismaking en plan van aanpak;
 • Arbeidsmarktscan;
 • Panthion loopbaanportal met vacature database;
 • Minimaal 13 coachingsgesprekken van 1,5 uur;
 • Training LinkedIn en social media;
 • Training elevator pitch en sollicitatiegesprek;
 • Inzet jobhunter voor minimaal 10 uur;
 • Onderscheidend CV en een opvallende sollicitatiebrief.

Meer weten?

Interesse in een van onze diensten? Wil je hierover verder praten? Neem contact met ons op of klik op één van de bijbehorende "producten" voor meer informatie.

Telefoon: +31(0)85-4018200

E-mail adres: info@panthion.nl

"5 sterren! Dik verdiend!! Ik ben fantastisch geholpen door Panthion. Zij hebben mij niet alleen geholpen met sollicitatie brieven schrijven, want ja, hoe ging dat ook alweer, maar ook altijd een luisterend oor. Adviezen en een hart onder de riem in overvloed. Heb nu een leuke interessante baan gevonden. Door mijn coach van Panthion ben ik altijd in mijzelf blijven geloven. Dank je wel!"

Jordy Bakker

"Wij hadden als organisatie behoefte aan invulling van een interim HR functie. Panthion heeft ons binnen vier werkdagen een aantal topkandidaten aangedragen. Uiteindelijk kon onze nr1 binnen een week beginnen. Tijd, aandacht en kwaliteit. Ik kan Panthion zeker aanraden als partner voor HR interim search. "

John van Lent

Meer reviews lezen? Alle reviews

Bekijk meer opdrachtgevers