Panthion Interim HR Professional aan het woord


Interim HR professional : Esther Buitelaar;
Aantal jaren HR ervaring : 12 jaar+;
Regio:  Den Haag-Rotterdam-Westland;
Uren per week werkzaam : 40+

 • Hoe ben je in het (interim) HR werk terecht gekomen?
  Ik heb tijdens mijn studie al een bewuste keuze voor HR gemaakt, omdat ik dit werkveld erg goed bij mij vind passen. Ik ben gestart als teammanager bij NS, een erg waardevolle ervaring omdat je dan ervaart hoe het is om leiding te geven. Dat is toch écht wat anders dan het zijn van een (HR) adviseur. Vervolgens heb ik allerlei functies gehad binnen HR, van HR-beleid opstellen bij multinationals tot het adviseren van MKB bedrijven op HR gebied. Ik merkte aan mijzelf dat ik vooral graag in de breedte wil groeien, in de diversiteit van functies en werkzaamheden, in plaats van het verticaal doorgroeien naar manager. Daar is het interim werk ideaal voor. Ik werk bij allerlei diverse bedrijven en ontwikkel mijzelf zo elke dag nog. 
 • Wat is je ervaring tot dusver met Panthion?
  Panthion is bureau dat erg goed bij mij past; Rik is betrokken bij mijn werk, staat altijd klaar om te ondersteunen en is nuchter in zijn aanpak.  
 • Welke disciplines spreken je binnen het HR vak het meeste aan?
  Zelf vind ik het vooral prettig om het operationele werk met het beleidsmatige werk te combineren. Ik stel graag zelf HR beleid op, wat ik vervolgens ook implementeer. Dat past ergens goed bij mijn levensmotto. 

 • Waar zie je de komende jaren kansen en mogelijkheden binnen de HR markt?
  De arbeidsmarkt wordt steeds krapper en nog steeds zijn er ook werkzoekenden. Daarbij wordt de robotisering/digitalisering ook een belangrijker thema. Ik verwacht (of moet ik zeggen: hoop) dat het UWV een andere rol gaat spelen in onze maatschappij, met meer een focus op omscholing en job coaching voor diegene die met deze ontwikkelingen niet mee kunnen komen. 
 • Welke tips & trics kan iedere werkgever gebruiken?
  Mijn advies is om echt te luisteren naar de werknemers. HR-vraagstukken hebben de eigenschap dat ze persoonlijk zijn, daardoor kan je als werkgever snel je eigen mening als algemene mening zien.  Maar de ene werknemer weet niet van het bestaan van het personeelshandboek en de andere heeft alle pagina’s voor indienstreding al 2x gelezen. De ene medewerker wil graag veel thuiswerken en op kantoor even flexibel werken en de ander houdt meer van ritme en een vaste werkplek. Biedt daarin flexibiliteit met duidelijke afspraken. Dat is nog niet makkelijk, maar goed daar kan je dan ook HR-professionals voor inschakelen! 
 • Wat is jouw levensmotto?
  Ik ben totaal geen voetbalfanaat en kan met moeite een voetballer uit dit elftal opnoemen, maar het Rotterdamse “geen woorden, maar daden” spreekt mij erg aan. Dat motto is veelzijdiger en impactvoller dan het lijkt. Ook op HR-gebied komt het namelijk vaak terug. Je kan wel zeggen dat je een goede werkgever bent, maar uit wel beleid voor de werknemers blijkt dit? En ook: we moeten werknemers beoordelen op hun resultaat en werk, niet op randvoorwaarden zoals een goed netwerk of iemand die ‘goed in de groep ligt’.

Ik ben totaal geen voetbalfanaat en kan met moeite een voetballer uit dit elftal opnoemen, maar het Rotterdamse :=”geen woorden, maar daden” spreekt mij erg aan.

 • Waar zou je je de komende jaren nog verder in willen ontwikkelen?
  Het adviseren in het opzetten van effectieve teams en teamsamenstellingen die optimaal samen kunnen werken, lijkt mij een mooie toevoeging aan mijn werk. 
 • Kun je iets meer vertellen over je huidige of laatste opdracht?
  Op dit moment werk ik in de duurzame sector, bij een bedrijf dat groeit om zo nog meer impact te kunnen maken. Geweldig om hen te ondersteunen in die groei die ze doormaken; te zorgen voor “de juiste persoon op de juiste plek” maar ook de groeipijn zo veel mogelijk te elimineren en medewerkers enthousiast te houden voor de mooie toekomst van het bedrijf. Naast deze grote opdracht ondersteun ik ook wat kleinere organisaties in diverse sectoren, een prachtige combinatie van werk als je het mij vraagt! 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op HR gebied, openstaande vacatures en trainingen en workshops.

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?