Re-integratie Rotterdam

Re-integratiebureau in Rotterdam

Ziekteverzuim brengt zowel een organisatie als de werknemers schade toe. Met een succesvol re-integratieproject houd je dit tot het minimum beperkt. Een werkgever of HR-professional heeft de wettelijke plicht om een actieve rol op te pakken bij de re-integratie van een uitgevallen werknemer. Als re-integratiebureau in Rotterdam biedt Panthion hulp bij het nakomen van alle verplichtingen rondom re-integratie, maar ook bij het voorkomen van ziekteverzuim.

Wat is re-integratie?

Re-integratie omvat alle maatregelen rondom het terugkeren op de werkvloer. Dit kan bij het eigen bedrijf zijn of elders. Re-integratiebureau Panthion beschikt over specialisten in verschillende disciplines en jarenlange ervaring. Hierdoor kunnen we maatwerk bieden met een integrale aanpak. Omdat iedereen en elk bedrijf anders is, maar ook omdat de aanleiding verschilt. Ons re-integratiebureau biedt onder andere hulp met re-integratie bij:
  • Burn-out
  • Tweede spoor
  • Outplacement
  • Ontslag
  • Verzuim

Liever voorkomen dan genezen

Ons re-integratiebureau in Rotterdam heeft jarenlange ervaring met de re-integratie van uitgevallen werknemers. Negen op de tien werknemers weten wij met een succesvolle re-integratie weer snel aan de slag te helpen. Maar het liefst worden we erbij betrokken voordat er sprake is van verzuim. Met een snelle interventie en coaching of een kort traject voorkomen we erger. Zo zorgen we ervoor dat een werknemer snel het werkgeluk weer terugvindt.

Re-integratie voor een snelle terugkeer

Is een werknemer toch uitgevallen? Dan zorgen we er met een verantwoorde re-integratie voor dat deze zo snel mogelijk weer aan de slag kan. Roep daarom zo snel mogelijk de hulp van ons re-integratiebureau in. Na een kennismakingsgesprek komen we zo snel mogelijk met een realistisch voorstel voor de re-integratie, en een begeleidingsplan om dit te realiseren. Mogelijke onderdelen van dit plan zijn: hulp bij rouwverwerking of werken aan het zelfvertrouwen. Maar ook loopbaancoaching, een werkervaringsplaats of het opfrissen van sollicitatievaardigheden behoren tot de mogelijkheden.

Altijd maatwerk

We beschikken over specialisten in meerdere disciplines die gecombineerd kunnen worden ingezet. Hierdoor zijn de lijnen kort en kunnen we maatwerk bieden met een integrale aanpak. Vaak kunnen we al binnen 24 uur met een voorstel komen. Doordat we beschikken over een groot netwerk in Rotterdam hebben we bovendien grote kennis van de lokale arbeidsmarkt. Zo zijn we met ons re-integratiebureau in staat om werknemers indien nodig naar nieuw werk te begeleiden.

Waar kun je terecht?

Neem voor een snelle en succesvolle re-integratie contact op met re-integratiebureau Panthion om een kennismakingsgesprek in Rotterdam in te plannen.

Toegevoegde waarde

Door onze ondersteuning bespaart u tijd en dus geld. Uren die u anders nodig zou hebben om u de constant veranderende wet- en regelgeving eigen te maken. Daarnaast zijn de risico’s als het gaat om bijvoorbeeld arbeidsovereenkomsten niet altijd eenvoudig te overzien en kunnen zo onbedoeld een dure aangelegenheid worden. Wij nemen graag deze taken uit handen en zorgen er zo voor dat u meer tijd overhoudt om te doen wat u eigenlijk moet doen: ondernemen. Daarnaast werken wij samen met een arbeidsjurist voor de additionele ondersteuning.

Waarom Panthion?

Jackling Engineering
Jackling Engineering
Lees verder
"Wij hebben Panthion gevraagd om een functie in te vullen als tijdelijke onderbouwing van ons team. Panthion heeft ons binnen drie werkdagen enthousiaste interim professionals voorgesteld. Uiteindelijk kon de door ons gekozen professional binnen twee weken starten. Top ondersteuning!"
John van Lent
Lees verder
"Wij hadden als organisatie behoefte aan invulling van een interim HR functie. Panthion heeft ons binnen vier werkdagen een aantal topkandidaten aangedragen. Uiteindelijk kon onze nr1 binnen een week beginnen. Tijd, aandacht en kwaliteit. Ik kan Panthion zeker aanraden als partner voor HR interim search. "

Duurzame relatie

Panthion streeft naar een duurzame relatie met haar opdrachtgevers. Hierdoor leren wij uw bedrijf goed kennen, groeien we als het ware mee met uw onderneming en zijn wij een constante factor in uw bedrijfsvoering. Hoe beter wij u en uw bedrijf kennen, des te beter wij u kunnen adviseren en ondersteunen. Wij helpen u graag bij uw personeelsbeleid, zodat problemen voorkomen in plaats van opgelost kunnen worden.

Logo JackLing

Reviews

“Ik wil Panthion ontzettend bedanken voor alle steun en hulp die zij mij hebben gegeven, want ik had ‘t ontzettend moeilijk en het gaat nu een stuk beter met me. De psycholoog waar ik ook mee bezig was heeft niet tot nauwelijks bijgedragen aan m’n herstel voor mijn gevoel. Panthion was echt wel de partij die me de juiste handvatten heeft gegeven om me erdoorheen te slepen.”
Petra de Ruijter
“Na een reorganisatie moest ons HR team opnieuw worden vormgegeven. Panthion heeft niet alleen ons "oude" team voor een groot deel succesvol herplaatst, maar ook drie nieuwe kandidaten gevonden die ons HR team van de toekomst vorm gaan geven. Tot grote tevredenheid van directie en medewerkers.”
Jack de Koning
“Over de leiderschapstraining van Panthion: Het was een fijne dag met een prettige groep. De training heeft mij inzichten en concrete handvatten gegeven. Dank voor het organiseren van deze training en de nazorg momenten. Al met al ontzettend leerzaam. Mooi om te ervaren hoe de trainer een omgeving kan creëren waarin je je veilig genoeg voelt om persoonlijke / niet alledaagse zaken met de groep te delen. Het was een inspirerende reis. ”
BMW Services
Ijsbrandt van de Waal
“Al jaren werk ik met veel plezier samen met Panthion/ViaMensa. Outplacement en 2e spoor trajecten voor de Veiligheidsregio Rotterdam worden kwalitatief en met goed resultaat uitgevoerd. Daarnaast kan ik altijd sparren met Rik in het zoeken naar maatwerkoplossingen voor onze medewerkers wat ik waardevol vind. Eerlijk, betrouwbaar en professioneel, de manier van werken die ik mag verwachten en ook krijg!”
Logo
Veiligheidsregion Rotterdam Rijnmond
Gino Valente
“Ik ken Rik als een bescheiden, goed gekwalificeerde professional met oog voor het detail. Actief betrokken bij hetgeen noodzakelijk is, zonder op de voorgrond te treden, maar wel duidelijk het beoogde doel voor ogen houdend. Ik heb de gesprekken vanuit Panthion als positief inspirerend ervaren. Mijn coach gaf mij via deze gesprekken en opdrachten een mooie spiegel voor. Ik kijk met veel plezier terug op onze gevoerde gesprekken en ben blij met de behaalde resultaten.”
Stefan van de Korput
“Niet alleen hulp, juist ook een andere manier van kijken naar werk. Goede gesprekken, tips en trucs en een nuchtere kijk op de arbeidsmarkt. Net wat ik nodig had. Niet alleen een kritische kijk op CV en brief, maar het bepalen van een doel, een focus. Waar ben jij het beste in? Voor mij erg nuttig, maar je bent en blijft zelf verantwoordelijk. ”
Jeroen de Wit

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking!

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?