Re-integratie

Wij bieden een heel breed scala aan diensten aan, om het overzichtelijk te houden hebben wij ze in een aantal onderwerpen onderverdeeld. Klik op een onderwerp om de dienst te bekijken.

De rol van de werkgever bij re-integratie

Ook als werkgever ben je betrokken bij het re-integratietraject van je medewerker(s). Het is voor werkgevers zelfs wettelijk verplicht om hier een actieve rol in aan te nemen vanuit de Wet verbetering poortwachter. Bij Panthion (re-integratie label ViaMensa) helpen we je om alle re-integratieverplichtingen na te komen en je werknemers succesvol te laten re-integreren. Uiteraard worden we het liefst betrokken voordat er sprake is van verzuim. Wij geloven in snelle interventies.

“Om die reden bieden we binnen 24 uur begeleiding aan door middel van een psycholoog, coach, casemanager, vitaliteitscoach of burn-out begeleider. Hoe sneller we jullie kunnen helpen (werkgever en werknemer) des te kleiner de kans dat er daadwerkelijk sprake hoeft te zijn van ziekteverzuim”

Mocht de werknemer uiteindelijk toch zijn uitgevallen, dan helpen we hem/haar weer aan het werk. Zelfs als er sprake is van een langdurige periode van afwezigheid. Onze professionals hebben jarenlange ervaring op het gebied van ziekteverzuim en re-integratie en bieden persoonlijke, op maat gemaakte begeleiding. Alles is erop gericht om jou(w medewerker) weer succesvol aan het werk te helpen.

Als jullie ervoor kiezen om onze hulp in te roepen, kunnen we jullie verschillende hulpmiddelen aanbieden. Na een kennismakingsgesprek maken we samen een realistisch voorstel waarin we de stappen beschrijven die voor jullie nuttig en nodig zijn. We stellen een begeleidingsplan op dat bestaat uit een of meer van onderstaande onderdelen, waaronder:

  • Rouwverwerking
  • Werken aan zelfvertrouwen
  • Loopbaancoaching
  • Werkervaringsplaatsen
  • Opfrissen sollicitatie vaardigheden

Waarom Panthion?

Jackling Engineering
Jackling Engineering
Lees verder
"Wij hebben Panthion gevraagd om een functie in te vullen als tijdelijke onderbouwing van ons team. Panthion heeft ons binnen drie werkdagen enthousiaste interim professionals voorgesteld. Uiteindelijk kon de door ons gekozen professional binnen twee weken starten. Top ondersteuning!"
John van Lent
Lees verder
"Wij hadden als organisatie behoefte aan invulling van een interim HR functie. Panthion heeft ons binnen vier werkdagen een aantal topkandidaten aangedragen. Uiteindelijk kon onze nr1 binnen een week beginnen. Tijd, aandacht en kwaliteit. Ik kan Panthion zeker aanraden als partner voor HR interim search. "

Reviews

“Ik wil Panthion ontzettend bedanken voor alle steun en hulp die zij mij hebben gegeven, want ik had ‘t ontzettend moeilijk en het gaat nu een stuk beter met me. De psycholoog waar ik ook mee bezig was heeft niet tot nauwelijks bijgedragen aan m’n herstel voor mijn gevoel. Panthion was echt wel de partij die me de juiste handvatten heeft gegeven om me erdoorheen te slepen.”
Petra de Ruijter
“Ik heb een outplacement traject via Panthion doorlopen. Dit was soms best lastig en confronterend. Het traject was intensief, maar heeft mij veel nieuwe inzichten opgeleverd en niet te vergeten: een nieuwe baan!”
Ronald Molenbeek
“Na een reorganisatie moest ons HR team opnieuw worden vormgegeven. Panthion heeft niet alleen ons "oude" team voor een groot deel succesvol herplaatst, maar ook drie nieuwe kandidaten gevonden die ons HR team van de toekomst vorm gaan geven. Tot grote tevredenheid van directie en medewerkers.”
Jack de Koning
“Waar veel bureaus kiezen voor exorbitante werving & selectie fees, hanteert Panthion een gezonde werkwijze met dito tariefstelling. Vorige maand is onze nieuwe HR Business Partner gestart na werving & selectie door de recruiters van Panthion.”
Aerospex Systems
“Omdat ik tijdens het traject een nieuwe functie kreeg aangeboden bij mijn werkgever is het outplacementtraject omgezet in een coachingstraject. Hierdoor kan ik geen suggesties geven waar jullie wat aan hebben. Ik heb een bijzonder goede tijd gehad tijdens onze sessies, waarvoor mijn hartelijke dank. Rapportcijfer : 9”
Sander van Wijk
“Niet alleen hulp, juist ook een andere manier van kijken naar werk. Goede gesprekken, tips en trucs en een nuchtere kijk op de arbeidsmarkt. Net wat ik nodig had. Niet alleen een kritische kijk op CV en brief, maar het bepalen van een doel, een focus. Waar ben jij het beste in? Voor mij erg nuttig, maar je bent en blijft zelf verantwoordelijk. ”
Jeroen de Wit

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking!