Outplacement

Het kan iedereen overkomen: je wordt door omstandigheden gedwongen om uit te kijken naar een nieuwe werkomgeving. Bijvoorbeeld door een reorganisatie, een verschil van inzicht of de organisatie past niet meer bij jou. Dan kan de wereld ineens op z’n kop staan. Hoe nu verder? Met een outplacement traject bij Panthion krijg je de ruimte om het verlies van je baan te verwerken, en je vervolgens op te maken voor een nieuwe start. In een omgeving waar je weer tot bloei kunt komen. Outplacement via Panthion maakt de landing zacht vanuit je laatste baan en zorgt voor een optimale begeleiding naar een nieuwe baan. Tijdens een outplacementtraject bij Panthion doorloop je zes verschillende fasen om te komen tot een nieuwe, passende baan. Deze fasen doorloop je -afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en behoeften- meer of minder uitgebreid.

Door onze doelgerichte en persoonlijke outplacement aanpak wordt 92% van onze outplacement trajecten binnen zes maanden succesvol afgesloten.

De route naar jouw nieuwe bestemming

Hoe het traject er exact uit gaat zien, bepaal jij in afstemming met je persoonlijke coach. Want jij staat voor ons centraal! Vervolgens wordt er tijdens het outplacementtraject een planning gemaakt. Zodat we zo snel mogelijk een nieuwe en passende baan voor je vinden. Samen met één van onze loopbaan adviseurs vergroot je tijdens het outplacementtraject jouw zelfkennis en werk je aan de techniek van netwerken, het vinden van vacatures en het opstellen van een CV.

Hoe lang duurt een outplacement traject?

De duur van jouw traject hangt af van je persoonlijke situatie en wensen. Panthion biedt trajecten van drie tot negen maanden.

Wat zijn de kosten van een outplacement traject?

De investering hang af van noodzakelijk aan te pakken thema’s, eigen wensen, de snelheid van het traject, de intensiviteit van de begeleiding en jouw achtergrond en ervaring. In de basis werken we met vier traject keuzes:

Light traject –  De kickstart voor je carrière
De investering voor dit traject bedraagt gemiddeld € 1875,-. Dit traject wordt vaak gekozen door mensen met een aantal jaren werkervaring, die weten hoe het is om te solliciteren en inmiddels al een beginnend zakelijk netwerk hebben opgebouwd. Door middel van een check-up van onder andere je CV, sollicitatiebrief, LinkedIn en een zevental coachingsgesprekken, geven wij je de kickstart richting een volgende stap in je carrière.

Medium traject – Goed toegerust op pad
De investering voor dit traject bedraagt gemiddeld € 2650,- Op hoofdlijnen weet je wie je bent, wat je wilt en wat je kunt, maar dat omzetten naar een nieuwe baan vind je nog wat lastig. Ook  kun je wel wat extra ondersteuning gebruiken ten aanzien van het sollicitatieproces. Zoals bijvoorbeeld het optimaliseren van je CV en motivatiebrief en het volgen van een aantal coachingsessies en trainingen waarmee je net wat beter toegerust bent om de arbeidsmarkt te betreden.

Plus traject – Meest gekozen
De investering voor dit traject bedraagt gemiddeld € 3650,- Dit traject is geschikt voor mensen die al wat jaren meegaan op de arbeidsmarkt, maar vaak al langere tijd voor dezelfde werkgever, in dezelfde functie of branche werkzaam zijn. Solliciteren is voor deze groep iets wat al langer geleden is en stilstaan bij wat jij belangrijk vindt in je werk of wat jouw werkgeluk verhoogt, heb je al jaren niet meer de tijd voor genomen.

Premium pakket – 45+ intensief traject
De investering voor dit traject bedraagt gemiddeld € 4750,- Boven de 45 van baan wisselen kan een extra spannende aangelegenheid zijn. Door middel van onze intensieve begeleiding laten wij jou zien dat de arbeidsmarkt voor je open ligt en je ook boven de 45 nog een mooie carrièreswitch kunt maken. In dit traject bieden wij intensieve coaching sessies aan, trainingen en daarnaast laten we de mogelijkheden van het nieuwe solliciteren en personal branding zien.

Waarom Panthion?

Met het outplacement traject van Panthion creëerde ik een helder zelfbeeld en inzicht in mijn wensen en idealen. Deze vertaalde ik met mijn coach naar een concreet actieplan waarbij we realistische doelen stelden. Uiteindelijk had ik binnen zeven maanden een nieuwe baan gevonden.

Fasen in het outplacement traject

  • We beginnen ieder outplacement traject met een vrijblijvende kennismakingssessie. In dit gesprek leren we elkaar kennen en verkennen we jouw coachvraag. Na het intakegesprek beslissen we of we met elkaar een traject aangaan en op welke manier;
  • In de volgende fase kijken we achteruit en zoeken we jouw rode draad. We besteden aandacht aan jouw levensloop en je maakt de balans op van je leven en je loopbaan tot nu toe;
  • In de derde fase krijg je een helder beeld van jouw persoonlijkheid en talenten. Je maakt de online talenten analyse en je krijgt inzicht in je talenten en drijfveren;
  • In de vierde fase van het outplacement traject ontdek je wat jij belangrijk vindt in werk en waar jij energie van krijgt. Ook onderzoek je jouw belemmeringen, waardoor je tot nu toe nog niet in staat was om je wensen in praktijk te brengen;
  • In de vijfde fase helpen we je om je goed te presenteren. Met kennis van de arbeidsmarkt en onze kritische blik helpen wij jou op weg naar een nieuwe baan;
  • In de laatste fase stel je een profielschets, een persoonlijk actieplan en een helder cv op en gaan we de arbeidsmarkt op.

Outplacement met bestemmingsgarantie

Panthion heeft ook outplacement trajecten met bestemmingsgarantie: in dat geval houdt onze begeleiding pas op als jij je plek gevonden hebt. Een geruststellende gedachte. In dit uitgebreide traject komen alle relevante elementen van onze begeleiding aan bod volgens een heldere structuur, maar toegespitst op jouw specifieke situatie. Van rouwverwerking tot een gedegen zelfonderzoek, van jouw unieke propositie tot netwerken en solliciteren. Jij bepaalt het tempo – we laten je niet los tot je op je plek zit.

Altijd maatwerk en aandacht voor de persoonlijke situatie

Waar bestaat een outplacement traject uit?

Wij bieden trajecten aan voor medewerkers op MBO+ tot WO niveau. Van young professionals tot 55 plussers. Om iedereen optimaal van dienst te kunnen zijn, maken we de outplacement trajecten op maat. De ene kandidaat heeft meer behoefte aan zelfonderzoek en rouwverwerking, de andere aan een sollicitatietraining. Onze outplacement trajecten bestaan onder andere uit de volgende fasen:

Reviews

“Ik ben overgestapt van een gemeente via een mobiliteitsdienstverband voor de duur van een jaar. Binnen zeven maanden heeft Panthion mij geplaatst bij een nieuwe werkgever. Dit had mij eigenlijk jaren eerder moeten gebeuren...”
Johan Kamerling
“Waar veel bureaus kiezen voor exorbitante werving & selectie fees, hanteert Panthion een gezonde werkwijze met dito tariefstelling. Vorige maand is onze nieuwe HR Business Partner gestart na werving & selectie door de recruiters van Panthion.”
Aerospex Systems
“Ik ken Rik als een bescheiden, goed gekwalificeerde professional met oog voor het detail. Actief betrokken bij hetgeen noodzakelijk is, zonder op de voorgrond te treden, maar wel duidelijk het beoogde doel voor ogen houdend. Ik heb de gesprekken vanuit Panthion als positief inspirerend ervaren. Mijn coach gaf mij via deze gesprekken en opdrachten een mooie spiegel voor. Ik kijk met veel plezier terug op onze gevoerde gesprekken en ben blij met de behaalde resultaten.”
Stefan van de Korput
“Na ruim 16 jaar bij mijn vorige werkgever was het voor mij einde oefening en moest ik op zoek naar een nieuwe baan. Via internet ben ik bij Panthion terecht gekomen en bij het intakegesprek met mijn loopbaanadviseur was er gelijk een klik en een goed gevoel. De verdere begeleiding van mijn outplacement traject was fantastisch, ik kan niet anders zeggen. Duidelijke communicatie en afspraken, goed en vakkundig advies en begeleiding, aanstekelijk enthousiasme. De uitstekende begeleiding bij het schrijven van mijn brieven en de goede voorbereiding op sollicitatiegesprekken hebben mij enorm geholpen. De LinkedIn workshop was ook zeer leerzaam en waardevol. En na 5 maanden outplacement via Panthion heb ik een fantastische baan gevonden waar ik het ontzettend naar mijn zin heb. Al met al een enorme positieve ervaring!”
Claudia Winkelman
“De coach die mij via Panthion was aangeboden, was een zeer geduldige en professionele coach. Ik heb het loopbaantraject dan ook met veel plezier en nieuwe inzichten doorlopen. Mijn coach was erg behulpzaam, vindingrijk, zeer positief ingesteld. Dit heeft zeer zeker bijgedragen aan het traject. Een echt mensen mens met goede kennis van zaken!”
Lydia Graafsma
“Nadat ik in het najaar na meer dan 30 jaar vanwege een reorganisatie op straat kwam te staan heb ik Panthion bereid gevonden mij te helpen met de zoektocht naar een nieuwe baan. Al bij de eerste bijeenkomst had ik het gevoel dat ik een uitstekende keuze had gemaakt. Positief, realistisch en prikkelend waren de eerste ervaringen waarbij de loopbaanadviseur van Panthion mij op het goede pad zette. Na zo lang niet actief op de arbeidsmarkt te zijn geweest is wat hulp en coaching van groot belang. In 2 wekelijkse stappen heb ik mijn plannen vormgegeven en ben ik voorbereid op mijn volgende stap. Met heldere feedback, aanmoediging en deskundige adviezen heeft Panthion mij ondersteund.”
Mario Zeelenberg

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking!

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?