2e spoor re-integratie met een succespercentage >47%

Minimaliseer de kans op een loonsanctie van het UWV!

Is er sprake van langdurig ziekteverzuim? Heeft de arbeidsdeskundige vastgesteld dat er binnen spoor 1 te weinig benutbare mogelijkheden zijn. Of heeft het eerste ziektejaar nog geen oplossing gebracht? Dan is het tijd voor spoor 2 re-integratie. Re-integratie is een pad waarmee de meeste medewerkers en werkgevers niet vertrouwd zijn. Onze re-integratie adviseurs wijzen daarom de weg, geven advies en stimuleren. Onze re-integratie 2e Spoortrajecten hebben een hoog succespercentage. Dit is te danken aan onze persoonlijke aandacht, ervaren coaches, ons ruime netwerk en kennis van de wetgeving en UWV eisen. Wil jij als werkgever helemaal ontzorgt worden in dit traject? Kies dan voor onze expertise.

Wat, waarom en wanneer 2e spoor?

Wanneer je werknemer langer dan een jaar ziek is, ben je als werkgever verplicht om de werknemer te ondersteunen door middel van een re-integratie 2e spoor traject. Dit is vanuit de Wet Verbetering Poortwachter bepaald. Als eerste wordt er gekeken naar de re-integratie van de werknemer in zijn eigen baan bij de eigen werkgever. Als dat niet lukt, zoekt de werkgever vervolgens naar passend werk op een andere plek binnen het bedrijf. Dit heet het 1e spoor.

Als dit niet passend is volgt re-integratie 2e spoor. Wij begeleiden de werknemer tot het einde van de wachttijd, met ons innovatieve programma bij re-integratie 2e spoor (Spoor2) naar een baan buiten het eigen bedrijf. Je kunt je als werkgever voorstellen dat dit een traject is dat zorgvuldig begeleidt dient te worden. Het is specifieke materie, want als je niet of niet voldoende voldoet aan de wettelijke verplichtingen, dan legt UWV een sanctie op. Dit kan zelfs een extra jaar loondoorbetaling zijn en dat wil je natuurlijk niet.

Eerste en tweede spoor kunnen overigens naast elkaar lopen, bijvoorbeeld omdat er nog kans is op herstel voor het eigen werk, maar er al wel sprake is van ziekte die meer dan een jaar duurt. Onze tweede spoor experts helpen je medewerkers snel naar een andere baan, daarnaast zorgen zij voor een UWV-proof dossier. Niet onbelangrijk toch. Je wilt tenslotte geen loonsanctie!

Hoe verloopt een re-integratietraject bij Panthion?

Panthion biedt een effectief en innovatief re-integratietraject 2e spoor aan. In dit 6 tot 12 maanden durende traject van werk naar ander werk zetten we persoonlijke coaching, beeldcoaching, trainingen en diverse middelen in om de medewerker optimaal te begeleiden.

Unieke begeleiding door Panthion

Wat ons uniek maakt is onze persoonlijke aanpak. Onze coaches zijn allemaal zeer ervaren en stellen het traject op maat samen. We brengen de vaardigheden, achtergrond en beperkingen in kaart en kijken naar wat wel kan in plaats van wat niet. Daarnaast maken wij gebruik van ons netwerk zodat onze persoonlijke aanpak ervoor zorgt dat vele tweede spoortrajecten resulteren in passend nieuw werk.

  • Online loopbaanassessment om werknemers te adviseren bij het maken van carrièrekeuzes en ze op de juiste plek te krijgen;
  • Online loopbaanplatform met beeldcoaching en vacaturebank;
  • Maatwerk voor zowel werkgever als werknemer;
  • Groot regionaal en landelijk netwerk;
  • Ruime UWV-ervaring en UWV-proof dossier
  • Hoge tevredenheid kandidaat en hoge tevredenheid werkgever;
  • Jobhunten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar passend werk.

We kunnen dus zeer brede ondersteuning bieden voor een tweede spoor traject. Samen gaan we aan de slag met één gezamenlijk doel: ander werk vinden!

Wat zijn de kosten voor een 2e spoor re-integratietraject?

Bovenstaande begeleidingsmogelijkheden voor 2e spoor hebben inmiddels hun effectiviteit bij vele andere ondernemers bewezen. Vandaar dat al deze aspecten onderdeel zijn van ons in-huis ontwikkelde innovatieve 2e spoor re-integratietraject. Vanzelfsprekend bestaat de aanpak uit een aantal vaste onderdelen en acties. Maar de invulling van ieder traject wordt altijd afgestemd op de situatie van de werknemer en je onderneming. Op basis hiervan stellen wij het traject en de prijs samen. Een ding is al wel zeker: Panthion gaat voor een actieve, doortastende en voortvarende aanpak!

Wanneer is een re-integratietraject succesvol?

Een 2e spoor traject is succesvol wanneer een werknemer dankbaar uit dienst gaat en tevreden is met zijn nieuwe baan. En wanneer jij als werkgever geen loonsanctie vanuit het UWV krijgt opgelegd. Dankzij ons sterke werkgeversnetwerk waarin dagelijks vacatures beschikbaar komen zijn er veel kansen.

Denk bijvoorbeeld aan een stage of een dag meelopen bij de potentiële werkplek. Een tweede spoortraject maken we samen succesvol! Vragen over ons re-integratie traject voor één van je werknemers? Neem dan vrijblijvend contact op met Panthion, we helpen je graag op weg!

Impressie van 2e spoor aanpak via ons "label" ViaMensa

Waarom Panthion?

Jackling Engineering
Jackling Engineering
Lees verder
"Wij hebben Panthion gevraagd om een functie in te vullen als tijdelijke onderbouwing van ons team. Panthion heeft ons binnen drie werkdagen enthousiaste interim professionals voorgesteld. Uiteindelijk kon de door ons gekozen professional binnen twee weken starten. Top ondersteuning!"
John van Lent
Lees verder
"Wij hadden als organisatie behoefte aan invulling van een interim HR functie. Panthion heeft ons binnen vier werkdagen een aantal topkandidaten aangedragen. Uiteindelijk kon onze nr1 binnen een week beginnen. Tijd, aandacht en kwaliteit. Ik kan Panthion zeker aanraden als partner voor HR interim search. "

Panthion als partner

Panthion is uw partner, geen leverancier. Al onze diensten zijn toegesneden op de behoeften van werknemers en organisatie. Kwaliteit is voor ons belangrijk en maatwerk is regel, geen uitzondering.

Wij gaan heel ver om onze opdrachtgevers tevreden te stellen en ons werk is onze passie. Dat uit zich in onze betrokkenheid met de mensen en organisaties voor wie wij werken.

Logo JackLing

Reviews

“Ik heb een outplacement traject via Panthion doorlopen. Dit was soms best lastig en confronterend. Het traject was intensief, maar heeft mij veel nieuwe inzichten opgeleverd en niet te vergeten: een nieuwe baan!”
Ronald Molenbeek
“Waar veel bureaus kiezen voor exorbitante werving & selectie fees, hanteert Panthion een gezonde werkwijze met dito tariefstelling. Vorige maand is onze nieuwe HR Business Partner gestart na werving & selectie door de recruiters van Panthion.”
Aerospex Systems
“Al jaren werk ik met veel plezier samen met Panthion/ViaMensa. Outplacement en 2e spoor trajecten voor de Veiligheidsregio Rotterdam worden kwalitatief en met goed resultaat uitgevoerd. Daarnaast kan ik altijd sparren met Rik in het zoeken naar maatwerkoplossingen voor onze medewerkers wat ik waardevol vind. Eerlijk, betrouwbaar en professioneel, de manier van werken die ik mag verwachten en ook krijg!”
Logo
Veiligheidsregion Rotterdam Rijnmond
Gino Valente
“Panthion heeft een rol gehad in ons organisatieadvies traject. Rik (van Panthion) is een sterke persoonlijkheid waarbij vertrouwen, enthousiasme en doorzettingsvermogen zijn sterkste karaktereigenschappen zijn. Organisatiewijzigingen waarbij personele aangelegenheden een rol spelen pakt, hij als HRM manager professioneel, integer en daadkrachtig op. Rik denkt in oplossingen.”
Cor van der Meer
“Nadat ik in het najaar na meer dan 30 jaar vanwege een reorganisatie op straat kwam te staan heb ik Panthion bereid gevonden mij te helpen met de zoektocht naar een nieuwe baan. Al bij de eerste bijeenkomst had ik het gevoel dat ik een uitstekende keuze had gemaakt. Positief, realistisch en prikkelend waren de eerste ervaringen waarbij de loopbaanadviseur van Panthion mij op het goede pad zette. Na zo lang niet actief op de arbeidsmarkt te zijn geweest is wat hulp en coaching van groot belang. In 2 wekelijkse stappen heb ik mijn plannen vormgegeven en ben ik voorbereid op mijn volgende stap. Met heldere feedback, aanmoediging en deskundige adviezen heeft Panthion mij ondersteund.”
Mario Zeelenberg
“Ik wil Panthion ontzettend bedanken voor alle steun en hulp die zij mij hebben gegeven, want ik had ‘t ontzettend moeilijk en het gaat nu een stuk beter met me. De psycholoog waar ik ook mee bezig was heeft niet tot nauwelijks bijgedragen aan m’n herstel voor mijn gevoel. Panthion was echt wel de partij die me de juiste handvatten heeft gegeven om me erdoorheen te slepen.”
Petra de Ruijter

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking!

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?