Training & ontwikkeling bevorderen met feedback

Een strategie voor medewerkersfeedback biedt HR-afdelingen een waardevolle kans om te achterhalen in hoeverre medewerkers van mening zijn dat ze goed voorbereid zijn en over de juiste vaardigheden beschikken om hun werk te verrichten. Bovendien biedt dit het management de mogelijkheid om een totaalbeeld te krijgen van welke vaardigheden en bekwaamheden hun medewerkers nog moeten aanscherpen. Dat is met name relevant voor organisaties die een grote transformatie ondergaan, wat tevens een effect kan hebben op de rollen en verantwoordelijkheden van de medewerkers.

Panthion werkt voor veel opdrachtgevers aan thema’s op het gebied van medewerkersbevlogenheid, werkgeluk en duurzame inzetbaarheid. Alles om de employee journey te verbeteren. HR is op dit vlak veelal onze opdrachtgever. Persoonlijke ontwikkeling is een onmisbaar onderdeel van de employee journey, want het stelt mensen in staat om te groeien in hun rol en om hogerop te komen in de organisatie. In dit bericht leggen we uit wat vaardigheden en bekwaamheden eigenlijk zijn en waarom medewerkersfeedback zo belangrijk is om succesvolle initiatieven voor training en ontwikkeling te implementeren. 

Wat zijn vaardigheden en bekwaamheden? 

Een vaardigheid is iets wat je door oefening, training of studeren hebt geleerd. Dan kun je denken aan een specifiek vermogen om iets te doen, zoals werken met bepaalde software of hardware, waarmee een persoon zijn of haar functie kan verrichten. Kort gezegd zijn vaardigheden wat een medewerker kan. De persoon brengt diezelfde vaardigheden met zich mee in elke functie en bij elke organisatie waar hij of zij aan het werk gaat.  

Bekwaamheid verwijst naar de manier waarop je iets in de praktijk kunt toepassen. Dit is lastiger in woorden te vatten: het gaat om een combinatie van denkwijzen, handelwijzen en wijzen van communiceren waarmee een persoon een specifiek probleem kan oplossen, anderen kan motiveren of effectief kan omgaan met stressvolle situaties. De feedback training van Panthion, als onderdeel van ons management development traject, heeft mij en mijn team nieuwe inzichten gegeven. Daarnaast is het bepalend geweest voor een nieuwe strategie ten aanzien van het selectieproces en de employee journey.

Ronald – Teammanager klantcontact

Als je dus nieuwe medewerkers aanneemt of huidige medewerkers beoordeelt, is het belangrijk om te kijken naar zowel de vaardigheden als de bekwaamheden om zeker te weten dat je de juiste persoon voor een bepaalde functie hebt. 

De vaardigheden en bekwaamheden van medewerkers verbeteren 

De meest effectieve manier om de vaardigheden en bekwaamheden van een medewerker te bevorderen is door de juiste trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden te bieden. Effectieve training of het juiste ontwikkelingsprogramma kan je medewerkers helpen om hun vaardigheden te ontwikkelen, kennis op te doen, prestaties te verbeteren en bij te dragen aan de groei en winstgevendheid van de organisatie.  Training en ontwikkeling vormen een cruciaal onderdeel van het succes van je organisatie.

Wat zijn de voordelen van training en ontwikkeling? 

Training en ontwikkeling van medewerkers is cruciaal voor elke organisatie. In de kenniseconomie van tegenwoordig lopen organisaties die niet investeren in het trainen van medewerkers binnen de kortste keren achter op hun concurrentie. Het is belangrijk om medewerkers op de hoogte te houden van innovaties binnen hun omgeving en ze nieuwe vaardigheden te leren waarmee ze hun werk efficiënter kunnen doen.  

Met training en ontwikkeling help je je medewerkers overigens niet alleen om hun werkzaamheden efficiënter uit te voeren. Je profiteert ook van de volgende voordelen: 

  • Betere groeikansen voor medewerkers binnen de organisatie 
  • Betere prestaties als gevolg van betere persoonlijke vaardigheden 
  • Groter personeelsbehoud
  • Lager personeelsverloop 
  • Hogere productiviteit 
  • Hogere werktevredenheid 
  • Meer innovatie en creativiteit binnen teams 

De koffie staat voor je klaar…

Soms is het prettig om eens vrijblijvend met ons te sparren over onze ervaring, jullie vraagstelling en/of de kansen en mogelijkheden binnen jouw organisatie. De koffie staat altijd klaar, maar uiteraard is een online afspraak ook altijd mogelijk. Je kunt bellen met 085-4018200, mailen naar Info@Panthion.nl of whatsappen via de homepage van onze website.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op HR gebied, openstaande vacatures en trainingen en workshops.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op HR gebied, openstaande vacatures en trainingen en workshops.

Alle HR Services onder één dak

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?