Tweede spoor traject Rotterdam

Tweede spoor reintegratieRotterdam

Ziekteverzuim is een lastig onderwerp voor zowel de werkgever als de werknemer. De werknemer staat langs de kant, terwijl de werkgever iemand mist op de werkvloer maar wel kosten moet maken. Als terugkeren in de eigen functie niet mogelijk is, moet in het tweede ziektejaar verplicht het tweede spoor traject worden opgestart. Hierbij wordt gezocht naar een passend werk bij een ander bedrijf. Via de coaches van ons merk ViaMensa, kan Panthion dit tweede spoor traject voor je begeleiden. Zo houd je grip op jouw zorgdossiers.

Wat is een tweede spoor traject?

Een tweede spoor traject is een ‘UWV proof’ traject om een zieke werknemer optimale kansen op reïntegratie te bieden. Een zieke werknemer wil graag weer aan de slag, maar is door fysieke of psychische schade geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt geraakt. Tijdens een tweede spoor traject, wordt onderzocht wat er nog wel mogelijk is. We onderzoeken waar de interesses en kwaliteiten van de werknemer liggen. Daarnaast trainen we hem of haar ook in het voeren van een sollicitatiegesprek en het schrijven van een nette sollicitatiebrief en CV. Dankzij de aanwezigheid van ons hoofdkantoor in Rotterdam hebben we een goed beeld van de lokale arbeidsmarkt en weten we waar er kansen liggen. Dankzij ons sterke netwerk beschikken we over de juiste contacten om een werknemer snel weer aan een nieuwe baan in Rotterdam te helpen.

Maatwerk bij het vinden van passend werk

Elk ziektegeval en elke mens is anders. Het vinden van passende arbeid vraagt dan ook om maatwerk door een specialist. ViaMensa beschikt over ervaren en kundige experts die daarnaast ook aandacht hebben voor een stukje rouwverwerking bij met afscheid nemen van de oude werkgever. Hierna gaan we samen op zoek naar een oplossing. Dankzij onze kennis van de arbeidsmarkt in Rotterdam, zorgen we voor een kort en doelgericht traject naar duurzaam werk. Ons doel is het vinden van passend werk voor jouw medewerker en een compleet reïntegratiedossier.

Tweede spoor traject in cijfers

In 73% van onze tweede spoor trajecten voorkomen we verdere schade voor de werkgever door instroom in de WGA af te wenden. Dit is voor 39% te danken aan het vinden van een nieuwe baan. Door het volgen van de richtlijnen van het UWV voorkomen we in 98% van de gevallen een loonsanctie op de activiteiten van het tweede spoor traject. Zo kan een werknemer zijn leven weer snel oppakken en dalen de kosten voor de werkgever. Zo maken beide partijen een frisse start.

Contact

Met een tweede spoor traject helpen we een uitgevallen medewerker aan passend werk. Neem voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek contact met ons op.

Toegevoegde waarde

Door onze ondersteuning bespaart u tijd en dus geld. Uren die u anders nodig zou hebben om u de constant veranderende wet- en regelgeving eigen te maken. Daarnaast zijn de risico’s als het gaat om bijvoorbeeld arbeidsovereenkomsten niet altijd eenvoudig te overzien en kunnen zo onbedoeld een dure aangelegenheid worden. Wij nemen graag deze taken uit handen en zorgen er zo voor dat u meer tijd overhoudt om te doen wat u eigenlijk moet doen: ondernemen. Daarnaast werken wij samen met een arbeidsjurist voor de additionele ondersteuning.

Waarom Panthion?

Jackling Engineering
Jackling Engineering
Lees verder
"Wij hebben Panthion gevraagd om een functie in te vullen als tijdelijke onderbouwing van ons team. Panthion heeft ons binnen drie werkdagen enthousiaste interim professionals voorgesteld. Uiteindelijk kon de door ons gekozen professional binnen twee weken starten. Top ondersteuning!"
John van Lent
Lees verder
"Wij hadden als organisatie behoefte aan invulling van een interim HR functie. Panthion heeft ons binnen vier werkdagen een aantal topkandidaten aangedragen. Uiteindelijk kon onze nr1 binnen een week beginnen. Tijd, aandacht en kwaliteit. Ik kan Panthion zeker aanraden als partner voor HR interim search. "

Duurzame relatie

Panthion streeft naar een duurzame relatie met haar opdrachtgevers. Hierdoor leren wij uw bedrijf goed kennen, groeien we als het ware mee met uw onderneming en zijn wij een constante factor in uw bedrijfsvoering. Hoe beter wij u en uw bedrijf kennen, des te beter wij u kunnen adviseren en ondersteunen. Wij helpen u graag bij uw personeelsbeleid, zodat problemen voorkomen in plaats van opgelost kunnen worden.

Logo JackLing

Reviews

“Ik heb een outplacement traject via Panthion doorlopen. Dit was soms best lastig en confronterend. Het traject was intensief, maar heeft mij veel nieuwe inzichten opgeleverd en niet te vergeten: een nieuwe baan!”
Ronald Molenbeek
“Ik ben overgestapt van een gemeente via een mobiliteitsdienstverband voor de duur van een jaar. Binnen zeven maanden heeft Panthion mij geplaatst bij een nieuwe werkgever. Dit had mij eigenlijk jaren eerder moeten gebeuren...”
Johan Kamerling
“Al jaren werk ik met veel plezier samen met Panthion/ViaMensa. Outplacement en 2e spoor trajecten voor de Veiligheidsregio Rotterdam worden kwalitatief en met goed resultaat uitgevoerd. Daarnaast kan ik altijd sparren met Rik in het zoeken naar maatwerkoplossingen voor onze medewerkers wat ik waardevol vind. Eerlijk, betrouwbaar en professioneel, de manier van werken die ik mag verwachten en ook krijg!”
Logo
Veiligheidsregion Rotterdam Rijnmond
Gino Valente
“De medewerkers die Panthion in coach begeleiding heeft zijn beiden vol lof over de coaches. De gesprekken en opdrachten geven hen veel inzichten en het lukt ook in actie te komen om wat te gaan doen met die inzichten. ”
Logo Vektis
Vektis business intelligence centrum voor de zorg
Karin de Jong - HR Business Partner
“Waar veel bureaus kiezen voor exorbitante werving & selectie fees, hanteert Panthion een gezonde werkwijze met dito tariefstelling. Vorige maand is onze nieuwe HR Business Partner gestart na werving & selectie door de recruiters van Panthion.”
Aerospex Systems
“Wij hebben Panthion gevraagd om een functie in te vullen als tijdelijke onderbouwing van ons team. Panthion heeft ons binnen drie werkdagen enthousiaste interim professionals voorgesteld. Uiteindelijk kon de door ons gekozen professional binnen twee weken starten. Top ondersteuning!”
John van Lent

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking!

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?