Panthion: Jouw partner bij een proactieve verzuim aanpak en regie op het tweede spoor.

In een tijd waarin ziekteverzuim nationaal de spuigaten uitloopt en traditionele arbodiensten vaak vasthouden aan een reactieve benadering, presenteert Panthion met haar zusterbedrijf ViaMensa een innovatieve aanpak om werkgevers te helpen de controle terug te winnen. Ontdek hoe onze proactieve en bewezen methoden ziekteverzuim niet alleen pro actief managen, maar ook verminderen.

Landelijke zorgen om Ziekteverzuim

De stijgende trend van ziekteverzuim baart werkgevers in heel Nederland zorgen. Traditionele arbodiensten reageren vaak pas wanneer “de schade” al is aangericht en dat is waar wij het verschil maken. 

Onze proactieve aanpak

Wij omarmen een proactieve benadering van gezond werkgeverschap, beginnend bij het identificeren van potentiële risicofactoren voordat ze zich vertalen in ziekteverzuim. Onze bewezen methoden integreren geavanceerde methodieken, continue verzuimmonitoring en op maat gemaakte vitaliteitsplannen om de gezondheid en betrokkenheid van jouw werknemers te bevorderen.

Panthion: Een gamechanger voor ziekteverzuimbeheer

Als directeur/werkgever wil ik graag mijn enthousiasme delen over de aanzienlijke impact die Panthion / ViaMensa heeft gehad op het verminderen van ziekteverzuim binnen onze organisatie. Sinds de implementatie hebben we dankzij Panthion proactief inzicht gekregen in de oorzaken van verzuim, waardoor we gerichte maatregelen konden nemen. Dit heeft niet alleen de efficiëntie verbeterd, maar ook bijgedragen aan een gezondere werkomgeving. Panthion is een must-have voor elke werkgever die serieus het ziekteverzuim wil terugdringen en het welzijn wil bevorderen.

Concrete Tips om Ziekteverzuim te Reduceren

  1. Identificeer Risicofactoren: Voer regelmatig analyses uit om potentiële gezondheidsrisico’s binnen jouw organisatie te identificeren.
  2. Implementeer Preventieve Maatregelen:  Neem proactief maatregelen om gezondheidsproblemen te voorkomen. Dit kan variëren van ergonomische aanpassingen tot stressmanagementprogramma’s.
  3. Investeer in continue Gezondheidsmonitoring: Gebruik geavanceerde technologieën om real-time gegevens te verzamelen en potentiële problemen vroegtijdig op te sporen.
  4. Ontwikkel Individuele vitaliteitssplannen: Erken dat elk individu uniek is. Ontwikkel op maat gemaakte vitaliteitssplannen om aan specifieke behoeften te voldoen.
  5. Evalueer en Pas Aan: Houd de effectiviteit van genomen maatregelen regelmatig in de gaten en pas deze aan op basis van veranderende behoeften en omstandigheden.

Contact en/of ondersteuning bij ziekteverzuim?

Kies voor ViaMensa en neem het voortouw in het reduceren van ziekteverzuim. Verbeter niet alleen de gezondheid en productiviteit van jouw werknemers, maar versterk ook je positie als werkgever die investeert in het welzijn van zijn personeel. Samen bouwen we aan een gezonde, veerkrachtige werkomgeving. Neem vandaag nog contact met ons op voor een op maat gemaakt plan voor jouw organisatie.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op HR gebied, openstaande vacatures en trainingen en workshops.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op HR gebied, openstaande vacatures en trainingen en workshops.

Alle HR Services onder één dak

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?