Een herkenbaar kijkje in het hoofd (en hart) van de HR-adviseur

Een kijkje in het hoofd (en hart) van de HR-adviseur

De wekker gaat. Je staat op en neemt een douche. En daar begint dat knagende gevoel alweer. Dat gevoel dat je de grip op de inzetbaarheid van je team aan het verliezen bent. Als vanzelf gaan je gedachten naar die ene collega die al maanden ziek thuis zit. Het begon met een griepje, maar al snel werd duidelijk dat er meer aan de hand is. Terugkijkend had je de signalen misschien moeten zien: een wat korter lontje, telkens nét op tijd op kantoor en klokslag vijf naar huis. Bovendien waren er hier en daar wat fouten boven komen drijven en bleven de gewenste resultaten achter. Intussen neemt de druk op het team toe omdat zij het met een man minder moeten stellen. En zomaar iemand aannemen is ook geen optie in deze krappe arbeidsmarkt waarin goede mensen nauwelijks te vinden zijn.

Je verantwoording weegt je zwaar

Je droogt je af, eet een snel ontbijt en stapt in de auto. Het probleem van het hoge ziekteverzuim blijft maar door je hoofd malen. Jij bent als HR-adviseur immers verantwoordelijk voor het oplossen van de gevolgen hiervan. Het gesprek dat je gisteren met je directeur had bracht ook weinig vooruitzicht. Hij zit inmiddels net zo goed met de handen in het haar en kan er niet zomaar voor zorgen dat die langdurige zieke collega weer snel beter wordt.

Zouden ze jou ook helpen?

Dan schiet je plots de naam Panthion te binnen. Als je het je goed herinnert ontvang je regelmatig een artikel van hen, ook over dit onderwerp. Maar ook over andere HR-gerelateerde zaken. Soms klik je ze weg omdat je het te druk hebt, maar vaak scan je even de tussenkoppen omdat wat ze schrijven precies is wat jou bezighoudt binnen je vak. Wat zeiden ze nou toch laatst? Dat 9 van de 10 bedrijven geen personeelsafdeling heeft? En dat zij op meerdere vlakken meedenken om te ontzorgen op HR-vlak? Misschien helpen ze ook bedrijven die wél een HR-adviseur in dienst hebben. Want dat is wat je zoekt, iemand waar je op jouw vakgebied mee kunt sparren en die precies weet waar je het over hebt. Je draait de radio een beetje harder en voelt, voor het eerst deze ochtend, hoe je lichaam zich wat ontspant. Dát ga je doen, direct als je zo op kantoor bent: contact opnemen met Panthion. Terwijl je de radio wat harder zet schijnt de zon aangenaam door je autoruit terwijl je met een glimlach naar het vrolijke nummer op de radio luistert. Je hoeft het niet alleen te doen besef je, en dit besluit? Dit besluit had je al veel eerder moeten nemen. Dat had je niet alleen stress gescheeld, maar ook focus op de rest van je taken opgeleverd.

Ook contact met Panthion om eindelijk dat sluimerende gevoel van onrust aan te pakken? Bel met 085 401 8200

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op HR gebied, openstaande vacatures en trainingen en workshops.

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?