Trots!

Duurzame samenwerking met Justdiggit

Soms heb je als ondernemer van die hele speciale momenten en dit is er één van: wij zijn sinds het eerste kwartaal van dit jaar een samenwerking/partnership aangegaan met Justdiggit. Deze samenwerking komt voort uit mijn persoonlijke wens om een duurzame samenwerking aan te gaan met een organisatie die de aarde letterlijk groener en koeler maakt.

Een missie om Afrika te vergroenen en af te koelen

37% van het klimaatprobleem kan worden opgelost met nature based solutions. Dit houdt in dat er gezocht moet worden naar een samenspel tussen technische oplossingen en op de natuur gebaseerde oplossingen. In met name dit laatste stuk maakt Justdiggit enorm mooie stappen. Justdiggit mobiliseert en verbindt mensen wereldwijd om de natuur terug te brengen. Tot nu toe hebben zij meer dan 60.000 hectares vergroend en 9,1 miljoen bomen teruggebracht en bouwen zij een grassroots movement die elke dag groeit. Het is nu de tijd om te versnellen en op te schalen. Hun missie is om Afrika in de komende 10 jaar te vergroenen, samen met miljoenen boeren, en samen met jou en ons.

In de praktijk

In de praktijk houdt deze samenwerking in, dat wij over iedere opdracht een vast percentage doneren aan Justdiggit. Justdiggit gebruikt deze donaties op haar beurt weer om -onder andere- de vegetatie terug te brengen op de graslanden en akkers in Afrika. Dit doen zij door overdracht van kennis en inspiratie en mobilisatie van miljoenen kleinschalige boeren en herders in Afrika om hun eigen land te gaan vergroenen. Een win-win. Voor hen, en voor de rest van onze planeet: door gedegradeerd land in Afrika op grote schaal te vergroenen kunnen wij de aarde namelijk weer afkoelen. De resultaten zijn prachtig. Bekijk hier de resultaten over 2021 en/of de website van Justdiggit.

Vriendelijke groet,

Rik Berghout
Directeur Panthion / ViaMensa

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op HR gebied, openstaande vacatures en trainingen en workshops.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op HR gebied, openstaande vacatures en trainingen en workshops.

Alle HR Services onder één dak

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?