Top 3 van blogs over een nieuwe loopbaan, stress en het verminderen van ziekteverzuim

Top 3 blogs over nieuwe loopbaan, stress en ziekteverzuim

Wat kan het moeilijk zijn om keuzes te maken. Dat vonden wij ook toen we 3 blogs selecteerden die we graag nog eens onder je aandacht brengen. Het was bijna als het kiezen van een boek wanneer je boekenkast vól met interessante titels staat.

Maar meestal is (even) stilstaan en kiezen goed: het dwingt je om terug te gaan naar de kern. En naar dát wat je al bereikt hebt. In dit artikel delen we daarom graag onze 3 meest gelezen blogs. Het zal je niet verbazen dat ze over de energie gaan die een nieuwe loopbaanstap je kan geven, over het terugdringen van ziekteverzuim (mét 7 effectieve tips voor werkgevers) en over de wellicht herkenbare zorgen die uitval door burn-out met zich meebrengt.

Wil je over één van deze thema’s sparren, neem dan even contact met ons op. Soms kan een ogenschijnlijk lastige casus, een stuk overzichtelijker voelen als je er met iemand over brainstormt.

De top 3

1. In 5 stappen naar een nieuwe loopbaan

Hoe ga jij jouw loopbaandoel bereiken? Een loopbaanadvies bestaat uit verschillende fasen: doel bepalen, bewustwording, kiezen en het daadwerkelijk zetten van nieuwe stappen. Spoken deze vragen wel eens door jouw hoofd?

  • Ik wil na jaren wel eens wat anders, maar ik heb eigenlijk geen idee wat?
  • Mijn contract wordt niet verlengd. Wil ik hetzelfde soort werk gaan doen of ga ik toch voor iets anders?
  • Ik merk dat het tijd wordt voor wat anders, maar ik vind het spannend en weet niet waar en hoe mijn zoektocht te beginnen
  • Ik wil op zoek naar een baan waar ik echt warm voor loop. Waar ligt mijn passie eigenlijk? Dat wil ik uitzoeken.

Herkenbaar? Pas deze 5 tips dan toe om goed van start te gaan. Lees verder.

2. Ziekteverzuim terugdringen: 7 effectieve tips voor werkgevers!

In dit nieuwsartikel meer over ziekteverzuim, ziekteverzuim verlagen, ziekteverzuim voorkomen en praktische tips voor werkgevers. Want, wat is ziekteverzuim precies? En leidinggevenden, weet jij precies wat je aan ziekteverzuim kunt doen en wat de preventieve maatregelen zijn bij ziekteverzuim? We leggen uit welke hulp er is bij verzuim­begeleiding én we geven 7 effectieve tips voor werkgevers. Lees verder.

3. Ziekteverzuim hoogste in 20 jaar, grote zorgen om uitval door stress en burn-outs

Het ziekteverzuim onder werknemers van bedrijven en de overheid is vorig jaar opgelopen tot 4,8 procent. Dat is het hoogste percentage in twintig jaar. Het betekent concreet dat er van elke duizend werkdagen 48 werden verzuimd wegens ziekte. Het aantal Nederlanders dat kampt met sombere gevoelens, stress en andere psychische klachten steeg in 2022 tot recordhoogte. Cijfers over het eerste kwartaal van 2023 ontbreken nog, maar de verwachting is dat het aantal niet is gedaald. Van alle vrouwen van 12 jaar en ouder, zei 18 procent te kampen met psychische problemen, van de mannen gaf 12 procent dat aan. In beide gevallen was het percentage niet eerder zo hoog. Lees verder.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op HR gebied, openstaande vacatures en trainingen en workshops.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op HR gebied, openstaande vacatures en trainingen en workshops.

Alle HR Services onder één dak

Panthion

Reageert binnen een uur

Panthion
Hoi,
Waar kan ik je mee helpen?